fcp

YouTube mobil uygulamasına uyku zamanlayıcısı gelecek

Kemal Y. 29.06.2024 (Güncellenme: 02.07.2024) Takip et
Google, YouTube mobil uygulamasına uyku zamanlayıcı özelliği eklemeyi planlıyor, kullanıcıların video izleme deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.
YouTube mobil uygulamasına uyku zamanlayıcısı gelecek

Google, Android için YouTube'un son sürümünde keşfedilen kod satırlarına göre, mobil uygulamaya uyku zamanlayıcı özelliği eklemeyi planlıyor.

Kullanıcıların İhtiyaçlarına Cevap Veren Yeni Özellik

Çoğu kullanıcı, video izleyerek uyumayı seviyor ancak şimdiye kadar uygulamada bir uyku zamanlayıcı özelliği bulunmadığı için video sürekli olarak oynuyor ve cihazın bataryasını ve veri kullanımını tüketiyordu. GSMArena'nın haberine göre, yakında bu durum değişecek.

Yeni Uyku Zamanlayıcı Özelliği

Yazılımın kod satırlarında bulunan bilgilere göre, yeni özellik kullanıcılara uyku zamanlayıcı ayarlamaları yapma imkanı verecek. Eğer kullanıcı zamanlayıcı bitmeden önce uyumazsa, videoyu ya durdurabilir ya da izlemeye devam edebilir. Kalan süre bildirim olarak gösterilecek.

YouTube Müzik ve Diğer Uygulamalarda Zaten Mevcut

Uyku zamanlayıcı özelliği zaten YouTube Müzik gibi uygulamalarda ve diğer müzik ve podcast akış uygulamalarında bulunuyor. YouTube'un dünyanın en popüler video platformu olması, bu özelliğin eklenmesinin milyonlarca kullanıcı için uzun zamandır beklenen bir yenilik olacağını gösteriyor.

Android ve iOS Farklılıkları

iOS'ta genel bir zamanlayıcı ayarlanarak herhangi bir uygulamanın belirli bir süre sonra otomatik olarak kapatılması mümkünken, Android'de bu tür bir sistem genellikle bulunmamaktadır. Bu nedenle, YouTube'un bu özelliği Android kullanıcıları için sunması önemli bir adım olacak.

Beklentiler ve Gelecek Planları

Şu an için Google'dan resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, kodların uygulamada bulunması yeni özelliğin yakın zamanda hayata geçirileceğini gösteriyor. Kullanıcılar, YouTube uygulamasına uyku zamanlayıcı özelliğinin ne zaman ekleneceği konusunda merak içindeler.

Kullanıcılar, YouTube'un bu yeni özelliğini nasıl buluyor? Uyku zamanlayıcı sizin için önemli bir özellik mi? Görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz!

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!