fcp
Hesaplı Eylül 2024

Yeni Honor 8C Rakiplerine Toz Yutturacak Gibi!

Başak U. 30.11.2018 (Güncellenme: 03.09.2024) Takip et
Huawei’in alt markası Honor yeni akıllı telefonu Honor 8C’yi tanıttı. Fiyat/performans yönünden rakiplerine toz yutturan akıllı telefon ile ilgili detaylar haberimizde
Yeni Honor 8C Rakiplerine Toz Yutturacak Gibi!

Huawei’in alt markası Honor yeni akıllı telefonu Honor 8C’yi tanıttı. Fiyat/performans yönünden rakiplerine toz yutturan akıllı telefon ile ilgili detaylar haberimizde…

Akıllı telefon piyasasındaki yerini sağlamlaştıran Huawei, alt markası olan Honor ile oldukça güzel bir başarı grafiği yakalamayı başardı. Firmanın tanıttığı yeni akıllı telefon Honor 8C, rakipleri olan Nokia 6.1, Realme U1 ve Redmi Note 6 Pro modellerine zor anlar yaşatacak gibi görünüyor.


Tasarım yönünden oldukça başarılı bir model olan Honor 8C’nin fiyat konusunda da rakipleri Xiaomi Redmi Note 6 Pro’yu ve Realme U1 modelinin altında kalarak kendi segmentinde ilk tercih olmayı hedeflediğini belirtelim. Zaten hayatlarımıza girdiği andan itibaren fiyat/performans cihazları üreten Honor’un yeni akıllı telefonu Honor 8C hakkındaki ilk izlenimlerimiz şu şekilde…

Tasarım ve Malzeme Kalitesi

Honor 8C modeli fiyat aralığına göre oldukça yenilikçi bir tasarım sunuyor. Akıllı cihazın dizaynı ve malzeme kalitesi adeta premium diye tabir edebileceğimiz seviyede. Kendine özel tasarlanmış renkleriyle kaliteli bir görünüme sahip olan Honor 8C, son dönemlerde alışık olduğumuz çentikli tasarıma sahip ve parmak izi sensörü de cihazın arka tarafında bulunuyor.


Gayet sağlam ve kaliteli görünen akıllı cihaz 167 gr ağırlığında ve 158.72mm x75.94mm x7.98mm boyutlarında. Tek elle kullanıma oldukça müsait olan akıllı telefon, 1520x720 piksel çözünürlüğünde ve 269 ppi piksel yoğunluğunda 6.2-inçlik TFT LCD IPS ekrana sahip.

Kamera ve Diğer Özellikler

Çift lensli ana kamera sistemine sahip Honor 8C’nin ana kamerası 13MP ve 2MP çözünürlüğünde iki adet sensörden oluşuyor. Akıllı telefon 8MP çözünürlüğünde bir selfie kamerası sunuyor. Gerek ana kamera gerek ise ön kamera performansı olarak başarılı bir grafik sunun akıllı telefon, kamera deneyimini Pro mod ve Bokeh efekti ile geliştirmiş durumda.


Gücünü Qualcomm Snapdragon 632 işlemcisinden alan akıllı telefon 4GB RAM’e sahip. 32GB ve 64GB olmak üzere iki farklı dahili depolama seçeneği bulunan akıllı telefon 256GB’a kadar microSD kart desteğine sahip.

Arayüz olarak Huawei EMUI 8.2 Lite kullanılan akıllı telefon kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemi ile çıkıyor. Batarya olarak 4,000 mAh kapasitesinde bir pilin tercih edildiği akıllı telefon, bir günü tek şarj ile çıkarma hedefinde diyebiliriz.

Fiyatlandırma

Honor 8C’nin Türküye fiyatları henüz belli olmasa da akıllı telefonun 4GB RAM ve 32GB dahili depolama alanına sahip modeli ortalama 170$’lık bir fiyat etiketi ile satışa sunulurken, 4GB RAM ve 64GB depolama alanına sahip olan modeli 190$’lık fiyat etiketine sahip.

 Bu fiyatlarla Realme U1 ve Xiaomi Redmi Note 6 Pro’yu yarışın daha başında eleyen Honor 8C piyasada hak ettiği yere gelecek mi bekleyip göreceğiz…


Başak Uzun

Teknoloji Editörü ve İncehesap Blog Yazarı. Teknoloji, pratik bilgiler, ürün incelemeleri ve oyunlarla ilgili yazılar kaleme alır. Yemek yapma, gezme ve yeni şeyler keşfetmeye bayılır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!