fcp

Valve, Steam'de oyun kaydetme özelliğini tanıttı

Kemal Y. 29.06.2024 (Güncellenme: 06.07.2024) Takip et
Valve, Steam için yeni oyun kayıt özelliğini tanıttı ve açık beta testlerine başladı.
Valve, Steam'de oyun kaydetme özelliğini tanıttı

Valve, altı aylık bir hazırlık sürecinin ardından Steam uygulamasında oyun kayıt özelliğini resmen tanıttı ve açık beta testlerine başladıklarını duyurdu.

Yeni Oyun Kayıt Sistemi

Yeni entegre video kayıt ve yayınlama sistemi, Steam kullanıcılarına en iyi oyun anlarını kaydetmekle kalmayıp tüm oyun kampanyalarını da kaydetme imkanı sağlıyor.

Kayıt Modları

Arka planda video kaydı modunda seçilen diskte duraksamadan video kaydedilirken, kullanıcılar istek üzerine kayıt modunu manuel olarak kontrol edebilirler.

Sistem Gereksinimleri ve Performans

Özellik, Steam overlay üzerinden tüm oyunlarda kullanılabilir ve Nvidia ve AMD grafik kartları büyük kısmı maliyeti azaltarak sistem üzerinde neredeyse hiçbir yük oluşturmaz. Diğer GPU'lar için işlemci kullanılır.

Yeni Özellikler

Steam Deck ile tam uyumluluk sağlanmış olup, videolar MP4 formatında kaydedilebilir. Steam araçları, videoları düzenlemek için güncellenmiş "Kayıtlar ve Ekran Görüntüleri" bölümünde kesip biçme imkanı sunar. Oluşturulan videolar Steam üzerinden arkadaşlara gönderilebilir, sosyal medyada paylaşılabilir veya Steam Deck'ten bilgisayara veya mobil cihaza gönderilebilir.

Zaman Çizelgesi ve Oyun Desteği

Her oyun kaydı sırasında Steam, oyun anlarında daha iyi gezinmek için zaman çizelgesi sağlar. Dota 2 ve Counter-Strike 2 gibi geliştirilmiş zaman çizelgesi desteği olan oyunlar, sadece oyun oynamakla kalmaz, aynı zamanda Steam'i önemli olaylar hakkında otomatik olarak bilgilendirir.

Özellikler ve Kullanım Alanları

Valve, özelliğin sadece Steam istemcisinde oyunları kaydedeceğini, masaüstü veya diğer programların kaydedilmeyeceğini belirtiyor. Ancak istendiğinde ses kanalları ayarlanabilir, örneğin sesli sohbetlerden ses kaydı yapılabilir.

Beta Testi ve Katılım

Oyun kayıt özelliğinin beta sürümü, tüm kullanıcılara Steam ayarları bölümünden erişilebilir. "Arayüz" sekmesine giderek "Beta Katılımı" menüsünden uygun seçeneği seçmek yeterlidir.

Bu yeni özelliklerin oyunseverler için ne kadar önemli olduğunu düşünüyorsunuz? Steam'in bu adımı, oyun deneyimlerini nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!