Dünyanın en büyük roketini dün 16.30’da uzaya gönderen Space X şirketinin CEO’su Elon Musk, yeni satın aldığı Twitter’da ilk değişikliği yaptı. Twitter’da mavi tik ücreti ile alakalı 20 USD olacağına dair çok fazla söylenti vardı. Twitter’da konu ile alakalı olarak 20 USD’nin çok pahalı olduğunu dile getiren mavi tik sahiplerini Elon Musk duydu. Tesla, Space X ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk’ın açıklamasına göre Twitter’da mavi tik sahipleri aylık 8 dolar ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Twitter’da mavi tik sahibi hesapları ünlü insanlar kullanıyorlar. Özellikle siyaset yapmak için Twitter’da çok fazla mavi tik hesaplı ünlü isim var. Sanatçılar, bürokratlar, sosyal medya ünlüleri veya diğer meslekler Twitter kullanmak için para ödemek zorunda kalacaklar.
Her ülkede farklı fiyatlandırma olacak
Twitter’da ki bu uygulama elbette ülkeden ülkeye farklı bir ücretlendirmeye sahip olacak. Türkiye için 8 USD, güncel döviz kuruna göre yaklaşık 150 TL yapıyor. Aylık 150 TL Türkiye şartlarında çok yüksek bir ücret olduğu için Türkiye’de farklı bir fiyatlandırma yapılacağını söyleyelim. Sadece Türkiye’de değil her ülkede farklı fiyatlandırmalar yapılacak. Elon Musk, doğrulanmış profillerin ücretli olacağı tarih ile alakalı bir bilgi vermedi fakat tüm ülkelerde aktif olması ve gerekli hukuki altyapının hazırlanması için 2023 yılı işaret ediliyor. 2023 yılı ve sonrasında mavi tikin ücretli olacağı Twitter’da içerik üreticileri için de sevindirici haberler var.
Daha uzun içerik paylaşabilecek
Twitter’ın aylık 8 USD olacağı kesinleşti. Mavi tik ücreti hem Twitter kasasına girecek hem de içerik üreticilerine dağıtılacak. Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada mavi tike sahip hesapların artık daha uzun video, ses ve içerik paylaşabileceğini söyledi. Twitter’da yeni dönemde artık dijital meslekler para kazanabilecekler. Twitter artık içerik üreticilerine para kazandırmaya başlayacak. Elon Musk tarafından yapılan açıklamada mavi tikten elde edilen paranın Twitter’da içerik üreticilerine dağıtılacağını söyledi. Twitter’ın yeni bir gelir kapısı olacağı da kesinleşmiş oldu. İçerik üreticilerini maaşa bağlayacak olan Twitter artık daha aktif bir hale gelecek.
Twitter’ın yeni çalışma modeli sizce nasıl olacak? Tasarım ve işleyişte ne gibi farklılıklar olacak? Yorumlarınızı bekliyoruz.