fcp

TikTok'ta Nasıl Ünlü Olunur?

Emirhan K. 10.08.2022 (Güncellenme: 07.07.2024) Takip et
Sizde TikTok platformunda ünlü olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere TikTok’’ta nasıl ünlü olacağınızı anlatacağız.
TikTok'ta Nasıl Ünlü Olunur?

2016 Eylül ayında ByteDance tarafından piyasaya sürülen TikTok uygulaması, şu an dünya çapında en popüler uygulamalar arasında yer alıyor. TikTok platformu kullanıcılara sunduğu avantajlarla ön plana çıkan bir uygulama olarak gösteriliyor. Birçok TikTok kullanıcısı, geniş kitlelere ulaşarak popüler oldu ve para kazanmaya başladı. Eğer sizde TikTok platformunda ünlü olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere TikTok’’ta nasıl ünlü olacağınızı anlatacağız.

TikTok’ta Nasıl Fenomen (Ünlü) Olunur

TikTok’ta ünlü olmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Akılda Kalıcı Bir İsim Bulun
  • Yaratıcı Olun
  • Trendleri Yakalayın
  • Trend Olan ve İlgili Hashtag'leri Kullanın.
  • Diğer TikTok İçerik Üreticileriyle Tanışın
  • Videolarda Popüler Müzikleri Kullanın
  • Challange’lara (Meydan Okumalara) Katılın
  • Farklı Kullanıcıların Videolarına Yorum Yapın
  • İstikrarlı ve Kararlı Olun
  • Videolarınızı Diğer Sosyal Medya Hesaplarından Paylaşın

TikTok Logosu

Akılda Kalıcı Bir İsim Bulun

Sosyal medya ünlülerine baktığımızda genellikle basit ve akılda kalıcı isimlerin kullanıldığını görüyoruz. Sizi yansıtan veya ürettiğiniz içerik ile ilgili basit ve söylenebilir bir isim seçin. Akılda kalıcı, basit ve ilgi çekici bir isim sayesinde kolayca hatırlanabilir ve insanlarda bir merak dugusu yaratabilirsiniz.

Yaratıcı Olun

TikTok’ta yaratıcı olmak önemlidir. Videolarınıza farklı efektler ekleyerek veya farklı konsepte videoalra çekerek bir popülerlik yakalıyabilirsiniz. Daha önce yapılmamış bir videoyu çekmeyi deniyebilir yada popüler olan videolara farklı yorumlamalar ekliyerek yeniden çekebilirsiniz. Trend videolardan faydalanmak iyidir fakat sizin de bir trend oluşturabiliceğinizi asla unutmayın. Başarılı olmak istediğiniz kategoride farklı ve insanların izlemekten zevk aldığı videolar üretmeye çalışın. Kısacası bırakın hayal dünyanız sizi yönetsin.

Trendleri Yakalayın

Trendleri yakalamak ta yaratıcılık kadar önemli bir konudur. Herkesten farklı videolar çekerek kendi tarzınızı yaratabilirsiniz fakat kısa sürede ünlü olmak için bu yeterli olmayabilir. Daha fazla takipçi kazanmak ve daha büyük kitlelere ulaşmak için trendlere ayak uydurmanız ve trendleri yakalamanız gerekiyor. Yükselen trendleri belirleyerek içeriklerinizi bu doğrultuda hazırlayabilir ve videonuzun daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

TikTok logosu ve

Trend Olan ve İlgili Hashtag'leri Kullanın

Videolarınızın geniş kitlelere ulaşmasında hastaglerin de katkısı olduğunu unutmayalım. Hastagler sayesinde bulunduğunuz kategoride hem diğer kullanıcıların nasıl içerikler ürettiğini hem de sizin videoalrınızın başkalarına ulaşmasına imkan sağladığını unutmayın. Hastagleri kullanarak geniş kitlelere ulaşmayı unutmayın.

Diğer TikTok İçerik Üreticileriyle Tanışın

TikTok platformunda yer alan diğer kullanıcılar ile tanışıp onlarla içerik üretebilirsiniz. Bu sayede hem işbirliği yaptığınız kullanıcının kitlesini ulaşabilir hem de farklı bakış açılarından yararlabilirsiniz. TikTok’ta ünlü olmak için farklı kişiler ile iş birliği yapmak içeriğinizi zenginleştirebilir ve geniş kitlelere ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Ünlü olmak isteyen birçok TikTok kullanıcısı var ve sizde bunlardan birisiniz. TikTok’ta ünlü olmak için diğerleriyle arkadaş olabilirsiniz ve ilerleyen dönemlerde işbirliği yapabilirsiniz. Diğer TikTok kullanıcıları ile etkileşime girmek için onlara mesaj atabilir, videoalrını beğenebilir veya yorum yapabilirsiniz.

Videolarda Popüler Müzikleri Kullanın

TikTok’ta popüler şarkıları, videolarınıza ekleyerek daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. TikTok’un önemli parçalarından bir tanesinin müzik olduğunu unutmayın. Popüler videoları incelediğiniz zaman kullanılan müziğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayabilirsiniz. TikTok platformunda, videoalarınıza popüler müzik ekleyerek milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz. Komik ve eğlenceli müziklere farklı içerikler üreterek kısa sürede ünlü olabilirsiniz. Yaratıcı ve eğlenceli içerikler kullanıcıların daha çok ilgisini çeker.

Pempe Tiktok Logosu

Challange’lara (Meydan Okumalara) Katılın

Tiktok gibi platformlarda bazı içerikler bir akım haline geliyor ve karşılıklı meydan okumalara da dönüşebiliyor. Bu meydan okumalara sizde katılın ve hastaglerle destekleyin. Bu şekilde farklı kullanıcılara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bir challange videosu yaparken, diğer kullanıcıları dikkatlice inceleyin ve içeriği kendi tarzınızla birleştirerek ortaya eşsiz bir video çıkarın.

Farklı Kullanıcıların Videolarına Yorum Yapın

Diğer TikTok kullanıcıların videolarına komik yorumlar veya video konusuyla ilgili çarpıcı yorumlar yapın. Yaptığınız yorumlar insanların dikkatini çekebilir veya güldürebilir bu sayede farklı kullanıcılara ulaşabilirsiniz. TikTok’ta yaptığınız yorumlar ile birlikte hem takipçi kazanabilir hemde isminizin tanınmasına yardımcı olabilirsiniz.

İstikrarlı ve Kararlı Olun

TikTok’ta ünlü olmak ve başarı elde etmek istiyorsanız asla pes etmemeniz gerekiyor. Hergün video içeriği oluşturabilirsiniz ve az izlenebilir. Bu durum asla sizin moralinizi bozmasın. Hergün video paylaşmaya özen gösterin ve istikrarlı olun. Gün geçtikçe bir şeyler başardığınızı göreceksiniz.

Diğer sosyal platformlarda olduğu gibi düzenli video paylaşmak diğer kullanıcıların dikkatini çeker. TikTok’ta daha geniş kitlelere ulaşmak ve ünlü olmak istiyorsanız asla pes etmeden düzenli video paylaşmanız gerekiyor. Hergün en az bir video yada haftada 2 3 video paylaşarak kendinize bir limit oluşturabilirsiniz. İstikrarlı olmaya çalışırken videolarınızda kalitesinden ödün vermemeye dikkat edin.

Videolarınızı Diğer Sosyal Medya Hesaplarından Paylaşın

Videolarınızı paylaşırken, sahip olduğunuz diğer sosyal medya hesaplarından da destek almayı unutmayın. Instagram ve Facebook gibi diğer sosyal medya hesaplarınız ile birlikte TikTok videoları çektiğinizi belirtebilirsiniz. Bu şekilde diğer sosyal medya hesaplarınızda yer alan kişilerden destek alabilir veya keşfete düşebilirsiniz. Diğer sosyal medya hesaplarınızdan da TikTok hesabınızı destekleyin ve videolarınızı paylaşın.

TikTok Tanıt İşe Yarıyor mu?

TikTok platformu, kullanıcılara bellirli bir ücret karşılığında videolarının ön plana çıkmasına imkan veriyor. “TikTok Tanıt” kullanan birisi belirli bir ücret ödeyerek, ulaşmak istediği yaş gurubuna, cinsiyete ve belirlediği ilgi alanlarına sahip farklı kullanıcılara kolay bir şekilde ulaşabilir.

TikTok Tanıtıt uygulaması sayesinde satmak istediğiniz bir ürün varsa bunu kolay bir şekilde farklı kullanıcılara ulaştırabilirsiniz. TikTok Tanıt ile birlikte el yapımı bir ürününüzü “giyim ve aksesuar kategorisine ilgi duyan 25-34 yaş gruplarında yer alan Kadın kullanıcılara gösterebilir ve buradan gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca “TikTok Tanıt” sayesinde gösterim sayınızı da belirleyebilirsiniz.

TikTok’ta Hangi Videolar Tutar?

TikTok’ta farklı ilgi alanlarına sahip milyonlarca insan var. Bu yüzden herkesin sevebileceği eğlenceli ve yaratıcı videolar her zaman ön plandadır. Sizde aşağıdaki video içeriklerinden bir tanesini seçerek bu konu hakkında videolar çekebilir ve yüksek izlenme oranları yakalayabilirsiniz.

Aşağıdaki videoları çekerek yüksek izlenme oranlarına ulaşabilirsiniz:

  • Başkasına Şaka Yaparken Video Çekin
  • Dans Ederken Video Çekin
  • Şive Yaparken Video Çekin
  • Bir Konuya Tepki Gösterirken Video Çekin
  • Şarkı Söylerken Video Çekin
  • Evcil Hayvanınızla Birlikte Video Çekin
  • Oyun Oynarken Video Çekin
  • Son Zamanlarda Trend Olmuş Videoları Çekin
  • Herhangi bir Yeteneğinizi Video Çekin

Yukarıda belirttiğimiz bir konu hakkında video çekebilirsiniz fakat video çekerken eğlenceli ve yaratıcı olmaya özen gösterin. Yukarıda belirttiğimiz video içerikleriyle birlikte yüksek izlenme sayılarına ulaşabilirsiniz.

Emirhan Koyuncu

Mesai saatlerinde İncehesap içeriklerini üreten Emirhan, gün geceye bağladığında Valorant ve LoL düzlüklerinde tarih yazmaktadır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!