fcp

Tek Telefon, İki WhatsApp Nasıl Kullanılır?

Serap K. 26.11.2021 (Güncellenme: 22.09.2024) Takip et
Tek cihazda, iki whatsApp uygulaması sunan “Dual Messenger” özelliği yeni nesil android cihazlara dahil edildi. Peki, eski tip Android cihazlar ve iOs tabanlı telefonlarda iki whatsApp nasıl kullanılır?
Tek Telefon, İki WhatsApp Nasıl Kullanılır?

WhatsApp uygulaması dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biridir. Uygulama, sahip olduğu özellikler sayesinde, gündelik yaşam ve iş hayatında sık sık kullanılıyor. Kullanıcıların beklediği tek cihazda, iki WhatsApp uygulaması sunan “Dual Messenger” özelliği yeni nesil android cihazlara dahil edildi. Diğer taraftan, eski tip cihazlarda kullanılabilen çeşitli uygulamalar geliştirildi. Peki, Android ve iOS işletim sistemli telefonlarda iki whatsApp nasıl kullanılır? WhatsApp Business hesabı oluşturarak tek cihazda birden fazla hesap kullanabilirsiniz. Business hesabı oluşturmak istemiyorsanız tek telefonda iki whatsApp kullanmak için ne yapmalısınız? 

Yeni nesil Android cihazlarda “Dual Messenger” özelliği bulunur, bu özellik whatsApp, Facebook ve diğer çift uygulama desteği bulunan uygulamaları klonlamaya yarar. Çok basit bir işlemle, ayarlar sekmesindeki dual messenger özelliğini aktifleştirebilirsiniz. 

  1. Ayarlar kısmına girin, 
  2. Arama çubuğuna Çift Uygulamalar yazın ve çıkan sonuca tıklayın, 
  3. Ardından WhatsApp uygulamasını seçin 
  4. Uygulamalar ekranında iki tane whatsApp simgesi gözükür. Yeni uygulamaya kayıt olmak için telefon numarası, ülke bilgilerini girin. Diğer telefonunuza doğrulama gelir, kodu onaylayın ve işlem tamam! Dual messenger özelliği bulunan android telefonlarda iki whatsApp kullanmak bu kadar kolay!

Kullandığınız cihaz dual messenger özelliğini desteklemiyorsa ne yapmalısınız? Play Store üzerinden indireceğiniz Parallel Space uygulaması sayesinde Dual Messenger özelliğine kavuşabilirsiniz. 

  1. Play Store’a giriş yapın, 
  2. Arama çubuğuna Parallel Space yazın, 
  3. Çıkan sonuçlardan Parallel Space adlı uygulamayı yükleyin, 
  4. Klonlama işlemi için Hafıza, Telefon ve Konum erişimi onayı verin, 
  5. Uygulamayı Klonla ekranında WhatsApp, Facebook, Instagram, Gmail, Youtube ve Chrome ikonları bulunur, WhatsApp uygulamasını seçin. 
  6. İzin İsteğini HİBE butonuna basarak onaylayın, 
  7. Ekranda çıkan erişim izinlerini onaylayın ve işlem tamam! 

Eskiden mümkün olmayan veya zahmetli olan işlemler gelişen teknoloji sayesinde kolaylaştı. Dual Messenger özelliği ya da Parallel Space gibi uygulamalar sayesinde kullanıcılar tek telefon, iki whatsApp, tek telefon iki Facebook ya da tek telefon iki gmail hesabı kullanabiliyor. 

Tek cihaz, çift uygulama özelliğini iOs tabanlı cihazlarda da uygulayabilirsiniz. Apple tarafında indirebileceğiniz uygulamaları kullanarak Apple cihazlarda çift uygulama kullanabilirsiniz. 

  1. App Store uygulamasına giriş yapın,
  2.  Arama çubuğuna Dual Messenger yazın ve aratın, 
  3. Yükle butonuna tıklayın, 
  4. Uygulama sayfasındaki QR kodu tıpkı web tarayıcısına giriş yapar gibi okutun, 
  5. Böylece, aynı telefondan iki farklı numaraya ait olan whatsApp hesabına erişmiş olursunuz. 
Serap Kılıç

Yeni teknolojilerin başımızı döndürdüğü dijital çağın dinamiklerini takip etmek en büyük hobim. Merakımın mesleğimle kesiştiği incehesap.com'da yazılarımla karşınızdayım.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!