fcp
Gaming Gecesi Kampanyası 2024

Steam Oyunlarına Zam Gelmeye Devam Ediyor

Emirhan K. 07.12.2021 (Güncellenme: 20.09.2024) Takip et
Steam son hafta yaptığı ardı ardına zamlar ile birlikte kullanıcılarını ve sevenlerini üzmüş durumda.
Steam Oyunlarına Zam Gelmeye Devam Ediyor

Ülkemizde sürekli yükselen kur farkı yüzünden bir çok alanda zamlar görülüyordu. Türkiye’deki TL-Dolar arasındaki büyük fark günden güne yükseliyor ve bu durum oyuncuları da etkiliyor. Steam son hafta yaptığı ardı ardına zamlar ile birlikte kullanıcılarını ve sevenlerini üzmüş durumda. Ülkemizdeki oyun severlerin en çok dikkatini çeken olay geçtiğimiz saatlerde Elden Ring’e gelen 200 TL’lik zam. Bu zam yüzünden steam bir çok kullanıcının tepkisine maruz kaldı.


Steam Oyunlarında Fiyat Artışına Gidiyor

Yurtdışı fiyatı 60$ yani şu anki kur ile çarptığımızda 828.62 TL fiyat etiketi ile birlikte piyasaya çıkış yapan Elden Ring, Türkiye’de gayet makul bir fiyat etiketi olan 300 TL ile birlikte ön siparişe açılmıştı. Fakat oyun şu anda 200 TL fiyat artışı gösterdi. Aslında Steam, ülkemizdeki dolar kurunu 2.5 TL’ye sabitlemişti fakat kullanıcılara gösterilen fiyat etiketi sadece tavsiye edilen bir fiyat etiketi olarak sınırlandırılmış. Ayrıca burada pek fazla Steam’in suçunun olmadığını belirtelim çünkü Steam ülkemiz şartlarına göre bir fiyat etiketi belirliyor ve bu fiyat etiketine uyup uymamak tamamen oyun yapımcılarına kalıyor. Büyük yapımcılar bu sabitlenmiş kur oranlarına pek değer vermiyordu ama hiç değilse ülkemiz için bir yerel fiyatlandırma yapıyorlardı. Genellikle Bu sabitlenmiş kur sistemine sadece bağımsız yapımcıların uyduğunu söyleyebiliriz.


Aslında kullanıcıların ve Steam sevenlerin tek sıkıntısı Elden Ring olmadığını belirtelim çünkü geçtiğimiz birkaç ayda yaşanan olayların artık can sıktığını söylememiz gerekiyor. Geçtiğimiz hatırlayacağınız üzere daha geçtiğimiz ekim ayına kadar 210 TL fiyat etiketine sahip olan Total War: Warhammer I ve II, 345 TL fiyat etiketine ulaşmıştı. Bi diğer çarpıcı örnek olarak Lost Ark’ı gösterebiliriz. Oyunun ülkemizde büyük bir kitleye sahip ve ülkemizde değer görmüş bir oyun olan Lost Ark. daha Haziran ayında 144 TL ile birlikte Steam’de satışa sunulmuştu. İlerleyen zamanlarda oyun, ilk başta 456 TL’ye ve daha sonra son olarak 3 Kasım’da 965 TL fiyat etiketine ulaşmıştı.

Emirhan Koyuncu

Mesai saatlerinde İncehesap içeriklerini üreten Emirhan, gün geceye bağladığında Valorant ve LoL düzlüklerinde tarih yazmaktadır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!