fcp
Hesaplı Eylül 2024

Sony ZV-E10 II kamera tanıtıldı! VLOG çekenler yaşadı

Kemal Y. 11.07.2024 (Güncellenme: 02.09.2024) Takip et
Video blog yazarlarına yönelik 1000 dolara kompakt aynasız kamera Sony ZV-E10 II kamera tanıtıldı
Sony ZV-E10 II kamera tanıtıldı! VLOG çekenler yaşadı

Sony, 2021 yılında piyasaya sürülen ve blog yazarları ile amatörler arasında oldukça popüler olan ZV-E10 modelinin halefi olan ZV-E10 II'yi resmi olarak tanıttı. Yeni model, daha pahalı kameralardan bazı özellikleri daha erişilebilir modellere taşımaya devam ediyor ancak bu, bazı tavizler vermeden gerçekleşmiyor.

ZV-E10 II'nin Özellikleri

ZV-E10 II, APS-C sensörlü ve değiştirilebilir lensli kompakt bir aynasız kamera. Önceki modele göre daha yüksek kapasiteli bir bataryaya ve geri aydınlatmalı 26 megapiksel sensöre sahip. FX30 sinematografik kameradan aldığı sensörle birlikte, ZV-E10 II'nin fiyatı, ZV-E10'dan 200 dolar daha yüksek ancak 1800 dolarlık FX30'a göre oldukça uygun. NP-FZ100 bataryası ile gelen bu yeni model, önemli ölçüde artan pil ömrü sunuyor. Ayrıca, 4K videoyu 60 kare/saniye hızında (4:2:0, 10 bit) çekme yeteneğine sahip.

Uzun Video Çekimleri İçin İdeal

Yüksek video kalitesi ve uzun pil ömrü, uzun videolar çekmek isteyenler için önemli özellikler. Ancak, ZV-E10 II'yi kompakt tutmak için bazı tavizler verilmiş. Örneğin, mekanik deklanşör bulunmuyor, bu da hareketli nesneleri çekerken kullanışsız hale getiriyor. Ayrıca, optik görüntü sabitleme yerine elektronik sabitleme tercih edilmiş, vizör ve daha pahalı Sony kameralarında bulunan AI çipi eksik.

Vlog Çekimleri İçin Tasarlandı

ZV-E10 II, üstün otomatik odaklama özelliğiyle vlog çekimleri ve uzun videolar kaydetmek için ideal. ZV serisinin önceki modelleri gibi, basit dokunmatik ekran yönetim sistemi ve Cinematic Vlog modu ile tek dokunuşla video çekimi yapabiliyor. Ayrıca, Product Showcase otomatik odaklama modu ile YouTube tarzı videolar için ürün tanıtımı yapmak çok kolay.

Fiyat ve Satış Detayları

Kamera, yalnızca gövde olarak 999 dolara veya Sony'nin yeni PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS II lensi ile birlikte 1099 dolara satışa sunulacak. ZV-E10 II'nin fiyatı, iPhone 15 Pro Max gibi amiral gemisi akıllı telefonlarla karşılaştırılabilir. Ancak, iPhone'un en iyi kamerası bile, ZV-E10 II'nin APS-C sensörüne kıyasla dokuz kat daha küçük bir sensöre sahip olduğu için, akıllı telefonlar kaliteyi yakalamak için farklı algoritmalar kullanmak zorunda kalıyor.

Yeni Sony ZV-E10 II hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!