fcp

Sony, Playstation VR2 için adaptör tanıttı! Sadece 60 USD olacak

Kemal Y. 04.06.2024 (Güncellenme: 13.09.2024) Takip et
Sony, PlayStation VR2'yi bir PC'ye bağlamak için bir adaptör duyurdu.
Sony, Playstation VR2 için adaptör tanıttı! Sadece 60 USD olacak

Sony'nin PlayStation VR2 adaptörünün geliştirilme söylentilerinin ardından sadece bir hafta geçti ve şimdi şirket cihazın fiyatını ve satış tarihini resmen duyurdu. Adaptör, 7 Ağustos'ta 59,99 dolarlık bir fiyatla satışa sunulacak.

Steam VR Oyunlarını Destekleyen Sony Adaptörü

Sony'den gelen bilgilere göre, adaptör, Half-Life: Alyx gibi popüler oyunlar da dahil olmak üzere tüm Steam VR oyunlarını destekleyecek. Oyuncuların PC'deki Steam oyunlarıyla çalışabilmesi için adaptörle birlikte bir DisplayPort kablosuna ihtiyaçları olacak. Sony'nin blogunda, kulaklığın bağlandığı kaynağa bağlı olarak bazı özelliklerin farklı olacağı belirtildi.

PSVR2'nin PC Bağlantısı ve Kısıtlamaları

PSVR2, PS5 için özel olarak geliştirildiğinden, PC'de oynarken HDR, kulaklık geribildirimi, göz takibi, adaptif tetikleyiciler ve titreşim dışında taktiksel geribildirim gibi bazı temel özellikler kullanılamayacak. Ancak, PC'ye bağlandığında görüntü kalitesi etkilenmeyecek, her bir göz için 2000 × 2040 çözünürlük ve 110 derecelik bir görüş açısı sağlanacak. PC kullanıcıları ayrıca desteklenen oyunlarda dokunmatik kontrol ve 3D ses desteğine sahip olacaklar.

Sony, Şubat 2024'e kadar PlayStation VR2 kulaklığının bir PC'ye bağlanmasının bile tartışılmasından kaçınıyordu. Bir yıl önce şirket, PSVR2'nin bir PC ile kullanılma olasılığıyla ilgili sorulara, "PSVR2'nin PS5 konsolu ile kullanımı için tasarlandığını" yanıtlıyordu.

PSVR 2 kulaklık, 550 dolarlık fiyatıyla, PS5 konsolundan daha pahalı durumda. Sony, düşük talep ve birikmiş stoklar nedeniyle Mart ayında PSVR2 üretimini durdurmuştu. Şirket, PC'ye tam destek sunmanın tüketici gözünde ürünün çekiciliğini artıracağını umuyor.

VR teknolojisinin PC platformuyla birleşmesi, oyunculara geniş bir oyun deneyimi sunarken tüketici beklentilerini nasıl şekillendirecek? Sizce Sony'nin bu hamlesi PSVR2'nin popülaritesini artıracak mı? Görüşlerinizi bekliyoruz.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!