fcp

Samsung, üst üste 18. kez dünyanın en büyük TV üreticisi olmayı sürdürdü

Kemal Y. 24.02.2024 (Güncellenme: 21.09.2024) Takip et
Samsung, 2023 yılında elde ettiği %30,1'lik pazar payıyla televizyon endüstrisinde lider konumunu güçlendirerek, büyük ekranlı ve premium sınıf televizyonlara odaklanmanın başarısını halen sürdürüyor.
Samsung, üst üste 18. kez dünyanın en büyük TV üreticisi olmayı sürdürdü

Omdia analistlerinin hesaplamalarına göre, 2023 yılı sonunda Samsung, televizyon pazarının %30,1'ini ele geçirerek, 2006 yılında kazanmış olduğu endüstri lideri konumunu güçlendirdi. Bu başarıyı, büyük ekranlı ve premium sınıf televizyonlara odaklanan stratejik yaklaşımına bağlayan Koreli üretici, özellikle QLED ve OLED ekranlı ürünlerin başarısıyla öne çıkmaktadır.

Samsung'un QLED Serisinin Başarısı

2017 yılından bu yana Samsung QLED televizyon serisi, Neo QLED gibi yeni modellerle birlikte 40 milyondan fazla satışıyla etkileyici bir performans sergiledi. Yalnızca 2023 yılında şirket, 8,31 milyon QLED modeli satarak bu başarıyı pekiştirdi. Özellikle, 75 inç ve üzeri ekran boyutları ile 2500 doların üzerinde fiyat etiketine sahip televizyon segmentlerinde Samsung'un başarısı belirgindir.

Samsung'un OLED Televizyonlardaki İlerlemesi

Samsung, OLED televizyon segmentinde de dikkate değer bir başarı elde etti. 2023 yılında, şirket 1,1 milyon adet OLED modeli satarak pazarın %22,7'sini ele geçirdi. 2024 yılında ise bu pazardaki varlığını artırmayı hedefliyor.

Samsung'un İnovasyon Yolculuğu: NQ8 AI Gen3

CES 2024 fuarında, Samsung'un tanıttığı NQ8 AI Gen3 işlemcisi, görüntü ölçeklendirme ve netliği artırmak için yapay zeka algoritmalarını kullanarak devrim niteliğindedir. Bu yenilik, Tizen işletim sistemiyle birlikte, Samsung televizyonlarını akıllı evlerin inovasyon merkezi haline getirmeyi hedeflemektedir.

Geleceğe Yönelik İnovasyon Planları

Samsung, 2024 yılında yapay zeka temelli teknolojilerle ürünlerinin inovasyonunu sürdürerek rekabet avantajını korumayı ve güçlendirmeyi planlıyor. Bu çabaların, şirketin televizyon endüstrisindeki liderliğini ve etkisini artırması beklenmektedir.

Samsung'un televizyon pazarındaki lider konumu, stratejik odaklanma, yenilikçilik ve teknolojik ilerlemeye dayalı kararlılıkla desteklenmektedir. Şirket, gelecekte de bu yolda ilerlemeye devam ederek, tüketicilere daha üstün ve yenilikçi ürünler sunmaya odaklanmaktadır.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!