Uzun bir süredir reklamı yapılan ve piyasaya oldukça iddialı bir giriş yapan Xiaomi Redmi Note 7 dayanıklılık testinden geçemedi. Detaylar haberimizde.
YouTube'un popüler kanallarından JerryRigEverything tarafından paylaşılan videoda açıkça görülüyor ki firmanın sağlamlık konusunda daha çok çalışması gerekiyor.
Videoya göre her iki tarafı da cam kaplı olan akıllı telefonun plastik çerçevesine merkezden uygulanan ortalama kuvvette bir basınç ile akıllı telefonu bükmek mümkün. Akıllı telefona basınç uygulanmaya devam edildiğinde arka cam kolayca kırılıyor ve bu şekilde ekran da zarar görebiliyor. Uzun lafın kısası, cihaz segmentine göre başarılı bir performans sunuyor fakat tahmin edebileceğiniz üzere malzeme kalitesi üst seviyelerde değil. Tüm bunlara rağmen parmak izi sensörü, flaş ve arka kamera sistemi oldukça iyi korunuyor. Xiaomi Redmi Note 7 modeli tasarım olarak gradyan desenli cam arka panele ve su damlası modeli çentiği bulunan bir ekrana sahip.