fcp

Oyun Klavyelerinde Mekanik Klavye Tercih Edilir mi?

Serkan A. 26.01.2023 (Güncellenme: 18.09.2024) Takip et
Oyun klavyelerinde mekanik klavye tercih etmeyi düşünüyorsanız bu yazıyı inceleyerek tercihinizi doğru alanda yapabilirsiniz.
Oyun Klavyelerinde Mekanik Klavye Tercih Edilir mi?

Oyun klavyeleri yeni nesil oyun ekipmanlarında en çok ihtiyacımız olan ekipmanlar arasında yerini alıyor. Oyun klavyeleri, gerek yapısı gerekse teknolojisi ile sıradan klavyelerden çok uzak bir ekipmandır. Oyun klavyelerinin icat edilmesi, oyun içerisinde ki ihtiyaca ve konfora bağlı olarak gelişmiştir. Elbette her klavye ile istediğiniz oyunları oynayabilirsiniz. Ancak, oyun klavyelerinde aldığınız performans çok daha iyi olacaktır.

Oyun klavyesi denildiğinde, aklımıza çok renkli ve parlak ışıkları olan yüksek ve kalın tuşlu klavyeler geliyor. Aslında oyun klavyesi mekanik olmayan bir klavyede de olabilir. Mekanik klavyelerin daha çok olması, oyun sektöründe bu klavyelerin daha çok satılmasından kaynaklıdır. Mekanik olmayan bir klavye ile gerçekten çok iyi bir oyuncu olabilirsiniz. Ancak, mekanik klavyelerde aldığınız oyun performansını mekanik olmayan klavyelerde alamazsınız. Mekanik klavyelerde elde edilen oyun performansının ana nedeni, mekanik tuşların basma hissiyatının daha fazla olmasından kaynaklıdır. Özellikle FPS oyunlarında mutlaka mekanik klavyeleri tercih etmeniz gerekiyor.

Oyun Klavyelerinde Mekanik Klavye Tercih Edilir mi?

Mekanik klavyeler, kalın ve yüksek tuşlu olduklarından dolayı çok ani tepkilere çok daha doğru cevap verebilen klavyeler arasında yerini alıyor. Bu klavyelerin en önemli özelliklerinden biri ise çok daha sağlam olmalarıdır. Oyun oynarken, verdiğiniz ani tepkiler klavyenin bozulmasına veya zarar görmesine neden olabilir. Bu aşamada mekanik klavye tercih etmeniz daha sağlıklı bir oyun performansı anlamına da geliyor.

Mekanik klavye tercih ederken de doğru bir marka aldığınızdan emin olmanız gerekiyor. Günümüz şartlarında her marka mekanik klavye üretimi yapıyor. Bu aşamada kaliteli olan mekanik klavyeleri tercih etmeniz gerekiyor. Mekanik klavyelerin, oyun sağlığının yanı sıra oyun keyfinize de çok büyük katkıları vardır. Klavye üzerinde yer alan mekanik tuşlara bastığınızda aldığınız keyif diğer klavyelere göre çok daha fazla olacağından dolayı oyun gibi keyif için yapılan bir işte mekanik klavye tercih etmeniz çok daha mantıklı olacaktır. Evinizde, yeni doğmuş ve sürekli uyuyan bir bebeğiniz var ise mekanik klavyeleri tercih etmeyebilirsiniz. Ancak, kendinize ait bir oyun alanınız var ve oyun keyfini iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız mutlaka mekanik klavyeleri tercih etmenizi tavsiye ederim.

Serkan Alçay

Yazmayı ve araştırmayı çok seven profesyonel bir editör

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!