fcp

OpenAI, sesli asistanın lansmanını erteledi

Kemal Y. 30.06.2024 (Güncellenme: 04.10.2024) Takip et
OpenAI, ChatGPT'nin sesli asistan özelliğini güvenlik ve etkinlik sağlamak için planlanan tarihten bir ay sonrasına erteledi.
OpenAI, sesli asistanın lansmanını erteledi

OpenAI, milyonlarca kullanıcının taleplerini güvenli ve etkili bir şekilde işleyebilmesini sağlamak için uzun zamandır beklenen ChatGPT'nin sesli asistan özelliğinin başlatılmasını erteledi. İlk olarak haziran ayı sonunda planlanan lansmanı yaklaşık bir ay ertelediler.

GPT-4o ve Yenilenmiş Yapay Zeka Modeli

OpenAI, mayıs ayında GPT-4o adlı güncellenmiş yapay zeka modeli üzerine yapılan bir etkinlikte sesli arayüzü duyurmuştu. Bu model, metin, ses ve görüntüleri daha etkili bir şekilde gerçek zamanlı olarak işleyebiliyor. Şirket, başlangıçta ChatGPT Plus aboneleri için sesli asistanı başlatmayı planlıyordu ancak başlatmayı daha ileri bir tarihe erteleyerek "başlatma hedefimize ulaşmak için" ek bir ay daha harcamaya karar verdiler.

Geliştirme Çalışmaları ve İyileştirmeler

OpenAI, modelin belirli içerikleri tespit etme ve reddetme yeteneğini geliştirdiklerini ve sistem performansının kalitesini artırmak için altyapılarını gerçek zamanlı yanıtlar sunacak şekilde ölçeklendirmeye hazırladıklarını belirtti. Bu karar, sert rekabet ortamında liderliklerini korumaya çalışan bir şirket için hoş olmayan bir durum olarak nitelendirildi.

Sesli Asistanın Geleceği

Planlara göre, tüm ücretli abonelere sesli asistanın sonbaharda kullanıma sunulması bekleniyor. OpenAI ayrıca, chat-bot için video desteği ve ekran yayını desteği sunmaya hazırlandıklarını duyurdu. Bu özellikler hakkında daha fazla ayrıntı ilerleyen zamanlarda paylaşılacak.

Özelliklerin Kısıtlamaları ve Gelecek Beklentileri

Sesli asistanın piyasaya sürülmesiyle birlikte, sunulan özelliklerin, mayıs ayındaki sunumda gösterilen versiyonla kıyaslandığında sınırlı kalacağı belirtiliyor. Örneğin, kullanıcıların dans hareketleri konusunda yapay zeka danışmanlığı yapmasına yardımcı olan bilgisayar görüşü özelliği çalışmayacak.

Konuyla ilgili düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!