fcp

Mouse Nasıl Bağlanır?

Serkan A. 01.11.2022 (Güncellenme: 23.10.2024) Takip et
Mouse satın aldınız ve bilgisayara bağlayamıyorsanız bu teknikleri kullanarak sorun çözebilirsiniz.
Mouse Nasıl Bağlanır?

Mouse bağlamak dünyanın belki de en basit işlerinden biridir. Ancak, yine de bu kadar basit bir olay bile çok zor bir işe dönüşebiliyor. Bu aşamada kişinin ne yapması gerektiğini bilmesi ve doğru hamleleri yapması gerekiyor. Normal şartlarda böyle bir iş için herhangi bir bilgiye ihtiyacınız olmaz. Ancak, yine de az çok teknik bilgiye sahip olmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Yeni nesil Windows işletim sistemlerinde bilgisayar sistemine yeni bir aygıt eklendiğinde bu aygıtın sürücüsü işletim sistemi tarafından otomatik olarak kuruluyor ve aygıt aktif hale getiriliyor. Ancak, bazı durumlarda işletim sistemi bu işlemine gerçekleştiremeyebiliyor. Bu aşamada sürücülerin manuel olarak yüklenmesi gerekebiliyor.

Mouse Nasıl Bağlanır?

Mouse cihazınızı öncelikli olarak bilgisayar sisteminize doğru bağlamanız gerekiyor. Günümüzde kullandığımız hemen hemen her Mouse kablosuz olarak tercih ediliyor. Bu aşamada USB’yi bilgisayar sisteminizin uygun yerine takmanız gerekiyor. Bazı bilgisayar sistemlerinde bazı USB portları farklı amaçlar için kurulabiliyor. Bu aşamada aygıtınızı bu portlardan birine takmanız bilgisayar sisteminin bu aygıtı tanımamasına sebep olabilir. Bu aşamada doğru port kullanmak önemli olabilir. Uygun şekilde bağlantıları yaptıktan sonra birkaç saniye beklemeniz gerekiyor.

Windows işletim sistemlerinde yeni bir aygıt algılandığında size bir uyarı gönderilir. Bu uyarı da yeni bir aygıtın algılandığı ve aygıtın kullanım için kurulmaya başladığı bildirilir. İşletim sistemi bu kurulum aşamasında cihaz ile en uyumlu sürücüyü araştırarak kurar ve aygıtı kullanmanıza izin verir. Bu aşamada satın alınan aygıtın lisansı olması çok önemlidir. Korsan yazılım olarak nitelendirdiğimiz korsan yazılıma sahip cihazlarda sürücü yüklenmeyebilir. Bu aşamada işletim sistemi aygıtı kurmaz ve kullanmanıza izin vermez. Bazı durumlarda bilgisayar sistemine bağlanan cihazlarda ışık yanma gibi güç şekilleri görülebilir. Bu aşamada cihaza elektrik gelmesi normal bir durumdur. Ancak, bu durum aygıtın kullanılabileceği anlamına gelmiyor.

Sürücü otomatik olarak yüklenmiyorsa üretici marka ile iletişime geçerek cihazın orijinal sürücüsünü isteyebilirsiniz. Bunun yanı sıra internet yolu ile erişebileceğiniz birçok sürücü programı vardır. Bu programları tercih ederek sürücüyü el ile manuel olarak yükleyebilirsiniz. Sürücü yüklendikten sonra Windows cihazı araştırarak aygıt olarak kullanılmasına izin verecektir. Bu işlemlerden sonra yeni cihazınızı çok kolay bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Serkan Alçay

Yazmayı ve araştırmayı çok seven profesyonel bir editör

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!