fcp
Hesaplı Eylül 2024

Microsoft yaptı, oldu! Meta VR'a Windows'tan nesne aktarılabilecek

Kemal Y. 22.05.2024 (Güncellenme: 02.09.2024) Takip et
Yeni Microsoft teknolojisi, nesneleri Windows'tan Meta Quest VR kulaklığa aktarmanıza olanak tanıyacak.
Microsoft yaptı, oldu! Meta VR'a Windows'tan nesne aktarılabilecek

Microsoft, yıllık Build konferansında, Windows Volumetric Apps adlı yeni bir teknolojiyi tanıttı. Bu teknoloji sayesinde Windows'taki etkileşimli 3D uygulamalar ve diğer nesneler, MetaQuest sanal gerçeklik kulaklıklarına taşınabiliyor.

Windows 365 ve Quest Entegrasyonu

Microsoft'un Meta ile ortaklığı, Windows 365 ve yerel PC'lerin Quest kulaklıklarına bağlanma olanağını sağlayacak. Ayrıca, üçüncü taraf yazılım geliştiricileri, 3D uzayda uygulamalarının yeteneklerini genişletebilecekler.

Yeni Windows İşbirliği Olanakları

Microsoft'un Windows ve Quest için entegrasyon fırsatlarını artırmak amacıyla Meta ile olan işbirliğini derinleştirdiğini belirten Microsoft'un Windows ve Surface biriminden sorumlu başkanı Pavan Davuluri, "Windows'u Quest cihazları için birinci sınıf bir ortam haline getirmek için Meta ile işbirliğimizi derinleştiriyoruz" dedi.

3D API ve Geliştiriciler

3D API'nin önizleme sürümüne şimdiden erişebilen geliştiriciler, gerekli özelliklere erişmek için kayıt olabilirler. Kayıt sayfasında, Microsoft'un "Windows masaüstü 3D uygulamaları için eklentiler üreten veya sağlayan, veya Windows masaüstü uygulamalarında 3D uygulamalarla çalışan ve bu uygulamaları karma gerçeklikle genişletmeyi düşünen" geliştiricileri aradığı belirtiliyor.

MetaQuest VR İşbirliği

Microsoft ayrıca, Xbox'tan esinlenen sınırlı bir MetaQuest VR kulaklık serisi üzerinde Meta ile işbirliği yapma anlaşması imzaladı. Geçen yılın Aralık ayında, Quest VR'de Office uygulamalarını ve Xbox Cloud Gaming'i tanıttılar.

Bu yeni işbirlikleri ve teknolojik gelişmeler, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik alanında yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Sizce Windows'un sanal gerçeklik dünyasıyla entegrasyonu, kullanıcı deneyimini nasıl etkileyecek?
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!