Laptoplar gelmiş geçmiş en donanımlı bilgisayar sistemlerinden biridir. Bu sistemler sayesinde hemen hemen her yerde işlerimizi kolaylıkla halledebiliyoruz. Yeni nesil laptop sistemleri en iyi pil teknolojileri ile donatıldığından dolayı performanslı bir sistemi bile çok az bir şarj ile saatlerce kullanabiliyoruz. Yeni nesil batarya sistemleri, laptop gibi cihazları çok uzun saatler tek şarj ile çalıştırabilecek şekilde dizayn ediliyor. Oyun laptoplarında daha farklı sistem gereksinimleri sağlandığından dolayı tek şarjda kullanım süresi kısalıyor olabilir. Ancak, ofis veya okul işleriniz için satın aldığınız bilgisayarları tek şarj ile çok uzun saatler kullanabilirsiniz.
Laptoplar, çok az enerji tüketmesi ile ünlü olan bilgisayar sistemlerinden biridir. Sağlanan ekran teknolojisi de çok az enerji tüketecek şekilde dizayn edildiğinden dolayı bu cihazlarda yine az enerji tüketimi sağlanabiliyor. Laptoplarda ki ekran teknolojisi çok az enerji tüketsin diye neredeyse en iyi teknoloji şartları ile üretiliyorlar. Bu da bu ekranların normal monitörlere göre daha hassas olmasını sağlıyor. Bu gibi durumlarda sert düşüş gibi hadiselerde ekran teknolojisinde problemler çıkabiliyor. Dolayısıyla özellikle yeni nesil bilgisayar sistemlerinizi çok dikkatli bir şekilde kullanmanız gerekiyor.
Laptop Ekranı Neden Titrer?
Laptop ekranları yukarıda belirttiğim gibi en iyi teknoloji şartları ile üretilen hassas teknolojilerden biridir. Bu teknolojiler, sert düşüşlerde veya yanlış kullanımlarda arızalanabiliyor. En çok görülen arızalardan biri ekranda ki titremelerdir. Laptoplarda ekran titremesi genelde çok sıcak, nemli veya çok soğuk ortamlarda cihazları kullanmamızdan kaynaklı olabilir. Bunun yanı sıra cihazı çok sert düşürdüğümüzde, çanta içerisinde bilgisayara temas edecek farklı materyaller ile taşıma işlemi yaptığımızda ekranda titreme gibi sorunlar görmek mümkündür.
Ekran titremesi problemi yaşıyorsanız en öncesinde bir yazılım güncellemesi yapmanızı öneririm. Bu gibi durumlarda yazılım güncellemesi ekran titremesinin önüne çok düşük ihtimal de olsa geçebilir. Ancak, yazılım güncellemesi bu problemi çözmeyecekse büyük bir olasılık ile sorun donanımsal olacaktır. Bu aşamada ekran değişimi gibi teknik işlemler yaparak sorunu çözümleyebilirsiniz. Ekran değişiminin yanı sıra basit arızalarda bu ekran teknolojilerinde tamirat işlemi de problemi çözümlemenize yardımcı olabilir.