fcp

Klavye Nasıl Seçilmelidir? Kablosuz ve Kablolu Klavye Farkları

Kemal Y. 22.07.2022 (Güncellenme: 20.09.2024) Takip et
Bilgisayar klavyesi seçerken dikkat edilmesi gereken hususları bu yazımızda ele alıyoruz. Kablosuz veya kablolu klavye nasıl seçilir? Kablo mu kablosuz mu olacak? Detaylar yazımızda.
Klavye Nasıl Seçilmelidir? Kablosuz ve Kablolu Klavye Farkları

Klavye alırken nelere dikkat etmemiz gerektiği çok önemli bir husustur. İhtiyacınız olan özelliklere göre klavye seçimi yaparken aynı zamanda rahatlığınızdan da ödün vermemeniz gerekiyor. Her amaca göre klavye modelleri vardır. Mekanik klavyeler, dokunmatik klavyeler veya RGB klavyeler gibi çeşitli ürünler pazarda kendisine yer edinmiştir.

Bu yazımızda kablosuz klavye ve kablolu klavye arasındaki farklardan bahsederken aynı zamanda profesyonel veya amatör klavyelerin hangi amaçla kullanılacağı gibi merak edilen konulara da değineceğiz.

Kablosuz klavye alırken nelere dikkat edilmeli?

Kablosuz klavye alırken ilk olarak hangi amaçla kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Kablosuz oyuncu klavyeleri fiyatına, özelliklerine ve tasarımına göre değişiklik gösterir. Ergonomik klavyeler ülkemizde en çok tercih edilen klavye modelleridir. Taşınabilir klavye olarak da adlandırabileceğimiz kablosuz klavye modellerinde bağlantı türlerini öğrenmeniz gerekiyor. Tüm klavyeler 2.4 GHz RF bağlantısı veya Bluetooth ile çalışır.


Gaming kablosuz klavye tercih edecekler 2.4 GHz tercih etmelidir. Bluetooth kablosuz klavyeler, gerek akıllı telefonlardan gerek diğer Bluetooth cihazlardan dolayı bağlantı kopukluğuna sebep olabilirler. 2.4 GHz bağlantı frekansına sahip olan klavyeler yanında USB dongle denen bir aparat ile gelir ve Bluetooth klavyelere göre daha az pil harcar ve daha bağlantı kopması gibi sorunlarla karşılaşılmaz. Eğer ben oyun oynamıyorum günlük kullanım için satın alacağım derseniz daha uygun fiyatlı olan Bluetooth klavyeleri tercih edebilirsiniz.

En ucuz kablosuz klavye modelleri için bu linke tıklayabilirsiniz.

Bilgisayar klavyesi nasıl olmalı? Kablolu mu kablosuz mu?

Bütçeniz kısıtlı ise kablosuz klavye modeller yerine kablolu klavyeler tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Hem daha uzun ömürlü bir klavye sahibi olacak hem de kablosuz bağlantı sorunlarından da kurtulmuş olacaksınız. Kablosuz klavye satın almak istediğinizde daha fazla para vermeyi göze almanız gerekiyor. Laptop kullanan uygun fiyatlı kablosuz modelleri tercih edebilirken, masaüstü bilgisayar kullanan kişiler fiyat performans kablolu klavye modellerini almayı düşünebilirler. Benim için paranın önemi yok ben kaliteye önem veriyorum diyorsanız İncehesap.com’da dünyaca ünlü markaların kablosuz klavye modellerine hemen yukarıdaki linkten göz atabilirsiniz.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!