Kanada yetkilileri, araç hırsızlığında kullanıldığı iddia edilen hacker cihazı Flipper Zero'nun yasaklanma niyetini açıkladı. Kanada'nın İnovasyon, Bilim ve Endüstri Bakanı François-Philippe Champagne geçen Perşembe günü bu konuda açıklamalarda bulundu ve "Suçlular, araç hırsızlığı için karmaşık araçlar kullanıyorlar. Kanadalılar haklı olarak endişeli." dedi.
Yasak Kararının Açıklanması
Bakan, X sosyal medya platformunda "Bugün, araç hırsızlığı gibi suçları işlemek için kullanılan tüketici hacker cihazlarını, Flipper Zero gibi, ithalatını, satışını ve kullanımını yasaklayacağımızı duyurdum." şeklinde açıklamada bulundu. Kanada hükümeti, anahtarsız uzaktan erişim için kablosuz sinyallerin kopyalanması yoluyla araçların çalınmasında kullanılan cihazların yasaklanması için her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.
Araç Hırsızlığı ve Flipper Zero'nun Rolü
Şu anda Kanada'da yılda yaklaşık 90.000 araç çalınıyor. Flipper Zero'nun 169 dolarlık fiyatıyla, radyo frekans kimliği emülasyonu da dahil olmak üzere cihazın işlevlerinin kullanılarak cihazlarda arızalara neden olabileceği doğru olabilir. Ancak, Flipper Zero'nun modifiye edilmiş bir yazılımı kullanılarak iPhone'ları aşırı miktarda bildirimle bombardımana tutan bir hatayı düzeltmek Aralık ayında Apple'a başardı. Ancak, cihazın üreticisi, Kanada yetkililerinin araç hırsızlığına karşı alınan önlemlerin yanlış olduğunu düşünüyor.
Flipper Zero'nun İşlevselliği ve Kanada Hükümetinin Tepkisi
Flipper Devices'ın işletme direktörü Alex Kulagin, "Flipper Zero'nun, özellikle doksanlı yıllardan sonra üretilen herhangi bir aracı çalmak için kullanılamaz, çünkü bu araçların güvenlik sistemlerinde kayan kodlar kullanılır. Ayrıca, orijinal sinyali yakalamak için, Flipper Zero'daki ekipmanın sahibin sinyalini engellemesi gerekir, bu da mümkün değildir." diye açıkladı.
Flipper Zero'nun Yasaklanması ve Güvenlik Tedbirleri
Flipper Devices, "Flipper Zero'nun güvenlik testleri ve geliştirme için tasarlandığını ve cihazın yasa dışı amaçlarla kullanılmasını önlemek için gerekli önlemleri aldığını" belirtti. Şirket ayrıca, TikTok gibi sosyal medya platformlarında yayınlanan videoların çoğunun sahte olabileceğini ve gerçekliği yansıtmayabileceğini belirten Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey Siber Güvenlik ve İletişim Entegrasyon Servisi (NJCCIC) raporunu sundu.