Yeni nesil kulaklıklar artık Bluetooth özellikli olarak üretiliyor. Eski nesil olarak bilinen kablolu kulaklıklar artık yerini bluetooth özellikli kulaklıklara bıraktı diyebilirim. Yeni nesil teknoloji şartlarında kablolu kulaklıklar halen yerini koruyor olsa da, bluetooth kulaklıkların kullanım oranı çok daha fazladır. Kablolu kulaklıklarda sevmediğimiz kablo dolanması veya bozulması gibi sorunlar Bluetooth özellikli kulaklıklarda olmadığından dolayı bu cihazların kullanım oranı diğer kulaklıklara göre çok daha fazladır.
JBL BT510 kulaklıklar, JBL markasının kulak üstü kulaklıklarda ürettiği ne iyi teknoloji şartlarına sahip kulaklıklardan biridir. Bu kulaklıklar markanın diğer cihazlarında olduğu gibi Bluetooth bağlantı şekli ile bağlanan kulaklıklardandır. Bluetooth sürücüsünde en iyi teknoloji tercih edildiğinden dolayı JBL BT510 gibi gelişmiş bir kablosuz kulaklıkta oyun bile oynayabilirsiniz. Kulaklıkta gecikme oranı çok düşük olduğundan dolayı oyun oynamak bile bu cihazlar ile son derece mümkündür.
JBL BT510 Kulaklık Cızırtı Sorunu Nasıl Çözülür?
JBL BT510 kulaklıklarda son zamanlarda cızırdama probleminin olduğunu görüyorum. Cızırdama problemi, yeni nesil kulaklıklarda çok sık görülen problemler arasında yer alıyor. Aslına bakarsak, bu problemin kulaklık ile herhangi bir ilgisi yoktur. Elbette donanımsal olarak cızırdama problemi ile karşılaşabilirsiniz. Ancak, bu durum çoğunlukla yazılımdan kaynaklı bir durum olarak kabul ediliyor. Cızırdama problemini çözmek için yapacağınız ilk işlem bluetooth bağlantılarını tamamen kesip tekrar bağlanmak olacaktır. Bağlantı aşamasında iken en ufak gecikme cızırtı probleminin oluşmasına neden olabilir. Bu da, müzik dinlerken sinir olacağınız bir detay olarak karşınıza gelecektir.
Cızırdama problemini bu çözüm yöntemi ile çözemediyseniz ikinci yapacağınız işlem bir yazılım güncellemesi olacaktır. Cihazınızın yazılım güncellemesini yaparak cızırdama problemini çözümleyebilirsiniz. Bu aşamada beta sürümlerinin yanı sıra kararlı sürüme güncellemeniz çok daha iyi olacaktır. Yazılım güncellemesi de bu problemi çözmüyorsa sorun çok yüksek ihtimalle kulaklığın kendisi ile alakalı olacaktır. Cihazın sürücüsüne, bluetooth özelliğinde veya hoparlör kısmında problem olmuş olabilir. Bu durumda üretici marka olan JBL şirketine ürünü göndererek değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Bu gibi sorunlarda marka, tamir etmek yerine ürünün yenisini göndermeyi tercih ediyor.