fcp

iPhone X’da Yan Tuşu Kullanarak Yapabileceğiniz Yedi Şey!

Başak U. 28.11.2017 (Güncellenme: 20.09.2024) Takip et
iPhone X’da home tuşunun kaldırılmasının ardından, telefonun yan tuşu hem boyut olarak biraz daha büyüdü hem de daha fonksiyonel hale geldi. İşte iPhone X’da yan tuşu kullanarak yapabileceğiniz yeni özellik...
iPhone X’da Yan Tuşu Kullanarak Yapabileceğiniz Yedi Şey!

iPhone’da aşına olduğumuz telefonu açma kapama tuşu (Power Button), iPhone X’da yan tuş (Side Button) olarak adlandırıldı. Öncekilere göre daha büyük ve daha işlevsel olan yan tuş ile birçok şey yapabiliyorsunuz. İşte iPhone X’da yan tuş ile yapabilecekleriniz.

1-  Tuş Kilidi Açma ve Kapatma

Telefonun tuş kilidini açıp-kapatmak için her zaman ki gibi yan tuş kullanılıyor.

2- Telefonu Açma

iPhone X’u açmak için yan tuşa uzun süreli basmanız gerekiyor. Bu özellik diğer iPhone modellerinde de aynıydı. Yani burada bir değişikliğe gidilmemiş.

3- Siri’yi Açma

iPhone X’da home tuşu olmadığından artık Siri’iyi açmak için yan tuşa basmanız gerekiyor. Yan tuşa yaklaşık üç saniye kadar basılı tuttuğunuzda Siri aktif hale gelecektir. Siri’yi açmanın bir diğer yöntemi ise “Hey Siri” özelliğini etkinleştirmek.


4- Telefonu Kapatma ve Acil Çağrı


iPhone X’u kapatmak için yan tuşla beraber ses tuşlarından birine aynı anda basmanız gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra telefon ekranına “Telefonu Kapat ve “Acil Çağrı” bildirimi geliyor. Buradan istediğiniz seçeneği tercih edebiliyorsunuz.


5- Apple Pay

Yan tuşa iki kez üst üste basarak Apple Pay’ı açabilirsiniz. Uygulamayı açtıktan sonra Face ID kimlik doğrulamasını kullanarak telefonunuzdan ödeme yapabilirsiniz.


6- Ekran Görüntüsü

iPhone X’da home tuşu olmadığı için telefonun ekran görüntüsünü alma yöntemi de değişti. iPhone X’da ekran görüntüsü almak için yan tuşa ve ses açma tuşuna aynı anda basmanız gerekiyor.


7- Face ID’yi Devre Dışı Bırakma

Telefonun ses açma, ses kısma ve yan tuna aynı anda basın ve geri bildirim alana kadar bekleyin. Sonrasında şifrenizi girerek Face ID’yi devre dışı bırakın.


Yenilenen tasarımı ile iPhone X’un yan tuşu (SideButton) ile yapabileceğiniz birkaç özelliği sizlerle paylaştık. Umarız faydalı olmuştur.

İPhone X telefon modelleri için tıklayınız.

Başak Uzun

Teknoloji Editörü ve İncehesap Blog Yazarı. Teknoloji, pratik bilgiler, ürün incelemeleri ve oyunlarla ilgili yazılar kaleme alır. Yemek yapma, gezme ve yeni şeyler keşfetmeye bayılır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!