fcp
Hesaplı Eylül 2024

iPhone 17 Pro Max kamera özellikleri ortaya çıktı

Kemal Y. 14.07.2024 (Güncellenme: 07.09.2024) Takip et
Apple'ın gelecek yıl piyasaya süreceği iPhone 17 Pro Max, üç adet 48 megapiksel kamerasıyla ve Tetraprism optiği ile donatılacak.
iPhone 17 Pro Max kamera özellikleri ortaya çıktı

Apple'ın önümüzdeki yıl piyasaya süreceği amiral gemisi iPhone 17 Pro Max, üç adet 48 megapiksel kamerasıyla dikkat çekecek. Ming-Chi Kuo tarafından yapılan açıklamaya göre, bu kameralardan biri Tetraprism optiği ile donatılmış ileri düzeyde bir kamera olacak, bu da optik zoom özelliği ile fotoğraf kalitesini önemli ölçüde artıracak.

Özelliklerdeki Temel Değişiklikler

iPhone 17 Pro Max'ın özelliklerindeki kilit değişiklik, 1/2,6 inçlik 48 megapiksel sensör ve zoom lensidir. iPhone 16 Pro modelleri ise benzer optikle 1/3,1 inçlik 12 megapiksel sensöre sahip olacak. Bu yılın modellerinde iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, Tetraprism telefoto lenslerle gelecek; geçen yılki iPhone 15 Pro serisi 12 megapiksel kameralar ve geleneksel 3x zoom özelliğine sahipti, iPhone 15 Pro Max ise daha güçlü bir Tetraprism telefoto lens ile 5x zoom sunuyordu.

Yani bu yıl her iki iPhone 16 Pro modelinde de en az 5x optik ve 25x dijital zoom olacak, dedi Ming-Chi Kuo.

Exklüzyon Durumu ve Gelecek Planlamaları

Şu anda uzmanlar, Tetraprism modernize kamerasının sadece iPhone 17 Pro Max için mi yoksa her iki model için mi olacağından emin değil. Ancak bu özelliğin iPhone 18 Pro modellerinde de olması bekleniyor, 2026 yılında. Bu bilgileri analist Jeff Pu, Haitong International Securities'ten yaptığı açıklamalarla doğruluyor.

Geçen yıl Aralık ayında, iPhone 17 Pro Max için modernize edilmiş 48 megapiksel modülün Apple Vision Pro ile uyumlu olacağını bildirmişti. Mevcut iPhone 15 Pro modelleri ayrıca karma gerçeklik kulaklıkları için uzaysal video kaydı yapma yeteneği sunuyor.

Kameraların Gelişimi ve Model Karşılaştırmaları

Jeff Pu'nun daha önceki açıklamalarına göre, iPhone 16 Pro modellerinin her ikisi de geniş açılı bir 48 megapiksel sensör ile gelecek, ancak iPhone 17 Pro Max, serideki ilk tam üçlü 48 megapiksel kamera sistemine sahip olacak.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, mevcut iPhone 15 Pro modellerinde sadece ana kamera 48 megapiksel iken geniş açılı ve telefoto kameralar 12 megapiksel sensöre sahiptir.

Apple'ın yeni iPhone modellerindeki kamera teknolojisinin ne kadar geliştiğini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!