fcp

iPhone 16 ve 16 Plus’ta Batarya Değişimi Artık Daha Kolay

Kemal Y. 12.09.2024 (Güncellenme: 18.09.2024) Takip et
Apple, iPhone 16 ve 16 Plus modellerinde batarya değişimini kolaylaştıracak bir iç tasarım güncellemesi yaptı. Yeni tasarım, daha yüksek performans ve gelişmiş ısı dağılımı sağlıyor.
iPhone 16 ve 16 Plus’ta Batarya Değişimi Artık Daha Kolay

Apple, iPhone 16 ve 16 Plus modellerinin iç tasarımında önemli değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler, özellikle batarya değişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Şirketin resmi açıklamasına göre, cihazlar "yeniden tasarlandı" ve bu tasarım sayesinde batarya değişimi daha basit hale getirildi. Aynı zamanda cihazların performansında ve ısı yönetiminde de iyileştirmeler yapıldı.

Yeni iPhone 16 Tasarımı Performansı Artırıyor

Apple, iPhone 16'nın yeni tasarımını tanıttığı lansmanda, bu tasarımın daha yüksek ve stabil performans sunduğunu belirtti. 9to5Mac'in haberine göre, Apple, güçlü A18 çipini yeni sistem optimizasyonlarıyla birleştirerek cihazın termal verimliliğini artırmayı başardı. Yeni anakart tasarımı, çiplerin daha merkezi bir şekilde yerleştirilmesini sağladı ve çevresindeki yapının mimarisi optimize edildi. Bu sayede, özellikle oyunlar sırasında daha yüksek performans elde ediliyor. Ayrıca cihaz, %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış bir ısı dağıtım yapısına sahip.

Batarya Değişiminde Yeni Teknoloji mi Kullanıldı?

Daha önce Apple’ın batarya değişimini kolaylaştırmak için "elektriksel olarak indüklenmiş ayırma" teknolojisini kullanacağına dair haberler ortaya çıkmıştı. Ancak Apple, iPhone 16’da bu teknolojiyi kullanıp kullanmadığı konusunda henüz bir bilgi vermedi. Bu detay, yeni cihazların parçalarına ayrılmasından sonra netleşecek.

Avrupa Birliği’nin Batarya Değişimi Düzenlemelerine Hazırlık

Apple’ın bu değişikliği yapmasının bir diğer önemli nedeni ise Avrupa Birliği’nin 2025 yılına kadar batarya değişimini kolaylaştırma zorunluluğunu getirecek yeni düzenlemeleri olabilir. AB, kullanıcıların bataryaları daha rahat değiştirebilmesi için teknolojik cihazlarda bu tür yenilikler yapılmasını planlıyor. Her ne kadar bu düzenlemenin Apple’ı ne ölçüde etkileyeceği kesinleşmemiş olsa da, şirket iPhone 16 ile bu değişiklikleri önceden yapmış durumda.

Apple’ın iPhone 16’daki bu yenilikleri sizce kullanıcı deneyimini nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı paylaşın!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!