fcp
Hesaplı Haziran Kampanyası 2024

iOS 18, telefon konuşmalarını kaydedip metne dönüştürebilecek

Kemal Y. 13.06.2024 (Güncellenme: 29.06.2024) Takip et
iOS
WWDC 2024'te tanıtılan iOS 18, telefon görüşmelerini kaydetme ve şifreleme özelliğiyle dikkat çekiyor.
iOS 18, telefon konuşmalarını kaydedip metne dönüştürebilecek

Apple, geliştiriciler için düzenlenen WWDC 2024 konferansında iOS 18 platformunun yeni bir özelliğini tanıttı: telefon görüşmelerini kaydetme ve şifreleme özelliği.

Telefon Görüşmelerini Otomatik Olarak Kaydetme

Şirket, telefon görüşmelerinin kaydedildiğini otomatik olarak katılımcılara bildirecek. Yayınlanan görüntüde, Phone uygulamasında yeni bir kayıt seçeneği gösteriliyor; bu seçenek, ses dalgası ve kaydın süresini gösteriyor.

Kayıtların Şifrelenmesi ve Notlar Uygulamasında Gösterilmesi

Görüşme daha sonra Notes uygulamasında şifrelenmiş olarak görüntülenecek ve kullanıcılar ayrıca Apple Intelligence adlı yeni yapay zeka sistemiyle özetler elde edebilecekler.

Çok Dilli Ses Transkripsiyonu

Apple iOS 18 ön izleme sayfasında belirtildiğine göre, ses transkripsiyonu sadece İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Japonca, Çince ve Portekizce dillerinde mevcut olacak. Bu yeni özellik, gazetecilere ve diğer kullanıcılara görüşmelerini kaydetme ve şifreleme konusunda kolaylık sağlayacak, aynı zamanda görüşmeye katılanları bilgilendirecek.

Apple Intelligence ve Diğer Yenilikler

Apple Intelligence adlı yapay zeka sistemi, WWDC katılımcılarından büyük ilgi gördü. Ancak iOS 18'de özelleştirilebilir ana ekranlar, Kontrol Merkezi'nde değişiklikler, Tapback yanıtlarında iyileştirmeler gibi birçok diğer ilginç özellik de sunulacak.

Apple'ın telefon görüşmelerini kaydetme ve şifreleme özelliği, kullanıcıların gizliliğini korurken, aynı zamanda iletişimlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerini sağlayacak. Sizce bu özellikler, iOS kullanıcıları için yararlı mı?

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!