fcp
Hesaplı Haziran Kampanyası 2024

iOS 18 teknik özellikleri nasıl olacak? Yeni Face ID özelliği detayı

Kemal Y. 11.06.2024 (Güncellenme: 29.06.2024) Takip et
iOS
iOS 18, Face ID kullanarak uygulamaları korumanıza izin verecek. İşte merak edilen iOS 18 teknik özellikleri haberi!
iOS 18 teknik özellikleri nasıl olacak? Yeni Face ID özelliği detayı

Ağ kaynaklarından gelen bilgilere göre, bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen iOS 18'de, Face ID ile belirli ön yüklü uygulamaların kilidini açma özelliği gelecek. Bu sayede Apple, akıllı telefonlarında gizlilik ve güvenlik seviyesini artıracak.

Uygulama Kilitleme Özelliği

Gelen bilgilere göre, iOS 18'de Face ID ile uygulama kilitleme özelliği, "Mail", "Mesajlar", "Notlar", "Telefon", "Fotoğraflar", "Ayarlar", Safari gibi çeşitli uygulamalarda desteklenecek. Daha önce kilitlenmiş bir uygulamayı açmak isteyen kullanıcıların Face ID ile doğrulama yapmaları gerekecek. Ayrıca, Touch ID veya PIN koduyla belirli uygulamaların kilidini açma seçeneğinin de olabileceği belirtiliyor. Ancak bu özelliğin üçüncü taraf geliştiricilerin uygulamalarıyla çalışıp çalışmayacağı henüz bilinmiyor.

Artırılmış Gizlilik ve Güvenlik

iPhone kullanıcıları şu anda Face ID, Touch ID veya şifre ile belirli içeriğe erişimi kilitleyebiliyorlar. Örneğin, "Notlar" uygulamasındaki notlara veya "Fotoğraflar" uygulamasındaki "Son Silinenler" ve "Gizli" klasörlerindeki fotoğraflara erişimi kapatmak mümkün. Yeni özellik, kullanıcılara akıllı telefonları kilidli olsa bile uygulamalara erişimi kısıtlama imkanı sunacak, böylece gizlilik sağlanmış olacak.

iOS 18 Duyurusu ve Dağıtımı

Apple, iOS 18'i yarın WWDC etkinliğinde duyuracak. Muhtemelen yazılım platformunun ilk beta sürümü duyurudan kısa bir süre sonra geliştiricilere sunulacak. İşletim sisteminin kararlı sürümü, yeni iPhone modellerinin piyasaya sürüldüğü sonbaharda kullanıcılara sunulacak.

iOS 18'in bu yeni özelliği, kullanıcıların gizliliklerini daha iyi korumalarını sağlayacak gibi görünüyor. Ancak, üçüncü taraf uygulamaların bu özellikle uyumlu olup olmayacağı ve bu özelliğin ne kadar kullanışlı olacağı henüz net değil. Apple'ın yeni iOS sürümüyle ilgili daha fazla detay ve gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce iOS 18'deki bu güvenlik önlemi kullanıcı deneyimini nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!