fcp

iOS 18 ne zaman çıkacak? Hangi özellikler olacak? Yok Artık

Kemal Y. 14.11.2023 (Güncellenme: 18.09.2024) Takip et
Apple, iOS 18'i son yılların en "iddialı ve ilgi çekici" mobil işletim sistemi güncellemesi haline getirecek. İşte iOS 18 çıkış tarihi..
iOS 18 ne zaman çıkacak? Hangi özellikler olacak? Yok Artık

Apple'ın bu ayın başlarında iOS 18 için yeni özellik geliştirmeyi durdurduğuna dair bilgiler ortaya çıktı. Şirket, bilinen hataları düzeltmeye odaklanmak amacıyla yeni özelliklerin geliştirilmesini geçici olarak durdurmuştu. Ancak bu ara verme, şirketin gelecek yıl iPhone yazılım güncellemeleri için hala büyük planları olduğu anlamına geliyor.

Bloomberg'in editörlerinden Mark Gurman'ın belirttiğine göre, Apple iç kullanım dokümantasyonunda iOS 18'i "iddialı ve ikna edici" olarak adlandırıyor. Geliştiricilerin amacı, mobil işletim sistemine önemli yeni özellikler ve tasarım değişiklikleri eklemenin yanı sıra performansı ve güvenliği önemli ölçüde artırmaktır. Gurman, iOS 18'in potansiyel özellikleri hakkında herhangi bir ayrıntı vermemekle birlikte, gelecek sürümünün 2020'de iOS 14'ün piyasaya sürülmesinden bu yana en büyük güncelleme olması gerektiğini belirtti.

Apple'ın Hedefi: Devrim Niteliğinde Bir iOS 18

Apple, 2024'e planlanan bir yazılım güncellemesi konusunda zorlu bir görevle karşı karşıya. Birkaç yıl boyunca sınırlı güncellemelerle geçen iOS'unun bir sonraki sürümü, iPhone ve iPad için nispeten devrim niteliğinde olabilir. Şirket içinde, Apple'ın yönetimi, gelecek işletim sistemi güncellemelerini "iddialı ve ikna edici" olarak tanımlayarak, önemli yeni özellikler, tasarım değişiklikleri ve performans ile güvenlik iyileştirmelerini içerecek şekilde karakterize etti.

iOS 18 ne zaman çıkacak? Apple iOS 18 çıkış tarihi 

iOS 18'in yeni iPhone modeli ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Eğer bir değişiklik olmazsa iOS 18'i gelecek yılın Eylül ayından sonra telefonlarımızda görebileceğiz çünkü iPhone 16 modelleri tanıtılacak. 

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!