fcp

iOS 17 alacak/almayacak iPhone modelleri belli oldu! İşte tam liste

Kemal Y. 13.09.2023 (Güncellenme: 19.09.2024) Takip et
iOS 17 alacak ve almayacak iPhone modelleri için bu haberimizi okuyun. Güncelleme alacak iPhone serileri, hangi iPhone modeli iOS 17 güncelleme alacak sorularına yanıt verdik.
iOS 17 alacak/almayacak iPhone modelleri belli oldu! İşte tam liste

iOS 17, iPhone üzerinde çalışan işletim sistemi olan iOS'un en son çıkan sürümüdür. Haziran ayında önizlemesi yapılan iOS 17, beta testlerinde ve yeni iPhone'larla birlikte Eylül ayında piyasaya sürülmeyi bekliyor. Telefon, FaceTime ve Mesajlar için yeni özellikler bulunuyor ve diğer uygulamalar için küçük iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca bu yılın ilerleyen dönemlerinde günlük tutma için yeni bir uygulama da geliyor.

Apple, iletişime odaklandı ve Telefon uygulamasını yeniden tasarladı. Artık aradığınızda insanların gördüğü özelleştirilmiş İletişim Posterleri oluşturabilirsiniz. Bir fotoğraf veya Memoji seçebilir, yazı tipi, yazı tipi rengi ve daha fazlasını seçebilirsiniz. İletişim Posterleri, Telefon uygulaması için olduğu gibi üçüncü taraf uygulamalar için de kullanılabilir.

Canlı Sesli Mesaj Özelliği Devrim Niteliğinde!

Birisi sesli mesaj bıraktığında, Canlı Sesli Mesaj özelliği kişinin konuşurken mesajın gerçek zamanlı transkriptini Kilit Ekranı'nda gösterir. Söylenenlere dayanarak telefonu açmayı seçebilirsiniz. Taşıyıcılar tarafından spam olarak işaretlenen aramalar anında reddedilecek ve Canlı Sesli Mesaj olarak görünmeyecektir.

AirDrop Yerini NameDrop Alıyor

NameDrop, AirDrop'ın yeni bir yönüdür ve iPhone'unuzu başka bir iPhone'a yaklaştırarak iletişim bilgilerini değiştirmenizi sağlar. Bu özellik ayrıca Apple Watch ile de çalışır. İki iPhone'u bir araya getirmek, SharePlay'i başlatabilir, böylece iPhone'u olan başka bir kişiyle müzik dinleyebilir, film izleyebilir veya oyun oynayabilirsiniz ve içerik aktarmak için de kullanılabilir. Bu yıl ilerleyen dönemlerde AirDrop, yakın mesafedeki iki telefondan büyük dosya transferlerinin başlatılmasına izin verecek ve transfer iCloud üzerinden tamamlanacaktır.

FaceTime, hem sesli hem de video mesajları destekler, bu nedenle bir aramayı açmazsanız, karşı taraftaki kişi sizin için bir video kaydı veya sesli mesaj bırakabilir. FaceTime ayrıca kalpler, balonlar, havai fişekler, lazer ışınları ve yağmur gibi çeşitli tepkileri destekler. Efektler hareketlerle etkinleştirilir ve üçüncü taraf uygulamalarda da çalışır.

Bir iPhone veya iPad artık FaceTime için Apple TV 4K'ye bağlanabilir. Continuity Camera kullanarak bir iOS cihazı, FaceTime araması için kamera olarak görev yapar, ancak video daha büyük TV ekranında gösterilir. Bu, Center Stage çerçevesini ve iOS cihazı ile TV arasında aramaları aktarmak için Handoff dahil olmak üzere tüm FaceTime özelliklerini destekler.

Mesajlar Uygulamasından Diğer Uygulamara Geçiş

Mesajlar uygulamasında, kompozisyon çubuğunun yanındaki "+" düğmesinin arkasına gizlenmiş bir temiz arayüz bulunurken, uygulamalara, fotoğraflara ve kameraya erişim sağlar. Düğmeye tıklamak, Kamera, Fotoğraflar, Apple Cash, Sesli Mesajlar, Mesajlar uygulamalarınız ve güncellenmiş Sticker deneyimine hızlı erişim sağlar.

Tüm emoji karakterleri artık çıkartmalardır ve Mesajlar uygulamasının Sticker bölümündedir. Emoji'ler normal olarak kullanılabilir, ancak bir çıkartma gibi resimlerin ve mesajların üzerine yerleştirilebilir. Arka Planı Kaldır özelliği kullanılarak fotoğraflarınızdan kendi çıkartmalarınızı oluşturabilirsiniz, iOS 16'da tanıtılan bu özellikle canlı bir fotoğraf kullanıyorsanız, Mesajlar uygulamasında paylaşabileceğiniz bir animasyonlu çıkartma elde edersiniz. Çıkartmalar el çizimi görünümü, sim, veya farklı bir renk gibi özel efektlere sahip olabilir ve temelde emoji kullanabileceğiniz her yerde kullanılabilirler.

iOS 17 güncellemesi alacak iPhone modelleri hangileridir?

Uzun bir süredir beta sürümleriyle öne çıkan yeni iOS sürümü, 12 Eylül'deki Apple etkinliğinin ardından kullanıcıların kullanımına sunulacak. Yani birkaç gün içinde iOS 17'yi iPhone cihazlarınıza yükleyebileceksiniz. Peki, güncellemeyi alacak olan aygıtlar hangileri? İşte liste:

  • iPhone XS ve XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max
  • iPhone 12 ve 12 Mini
  • iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max
  • iPhone 13 ve 13 Mini
  • iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max
  • iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max
  • iPhone SE (2. ve 3. nesil)
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!