fcp

iOS 13’te Gizli Numaralar Nasıl Engellenir?

Başak U. 03.07.2019 (Güncellenme: 22.09.2024) Takip et
iOS 13, gizli numara aramalarını engelleme özelliği getiriyor. Bu özellik ile artık gizli numara aramalarını engelleyebileceksiniz
iOS 13’te Gizli Numaralar Nasıl Engellenir?

Gizli numaradan gelen aramlar, çoğu telefon kullanıcısının muzdarip olduğu bir konu. Gizli numaralara cevap vermek istemeyen kullanıcılar, operatörlerin sunduğu bazı yöntemler ile telefonlarını gizli numara aramalarına kapatabiliyor. Ayrıca akıllı telefon kullanıcıları, telefonlarına yükledikleri üçüncü parti uygulamaları ile de telefonlarına gelen gizli numara aramalarını engelleyebiliyor.

Apple ise WWDC 2019 etkinliği kapsamında tanıttığı iOS 13’e gizli numaralardan gelen çağrıları engelleme özelliği getirdi. Kullanıcılar bu özelliği etkin hale getirdiklerinde, sadece telefon rehberlerindeki veya e-posta adreslerindeki kayıtlı numaralarda bildirim geldiğinde telefonları çalıyor.


iOS 13’te Gizli Numaralardan Gelen Aramalar Nasıl Engellenir

1- Telefonunuzun ayarlar uygulamasını açın.

2- Ayarlar bölümünden iPhone seçeneğine dokunun.

3- “Bilinmeyen Aramaları Sessize Al” seçeneğini aktif hale getirin.

Bu özelliği aktif hale getirdikten sonra sadece rehberinizde bulunan numaralardan gelen aramaları alacaksınız. Özelliği kaldırmak için aynı yolu takip edebilirsiniz.

 


Başak Uzun

Teknoloji Editörü ve İncehesap Blog Yazarı. Teknoloji, pratik bilgiler, ürün incelemeleri ve oyunlarla ilgili yazılar kaleme alır. Yemek yapma, gezme ve yeni şeyler keşfetmeye bayılır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!