fcp
Hesaplı Haziran Kampanyası 2024

iOS 12’de Bildirim Gruplama Nasıl Kullanılır?

Başak U. 01.07.2018 (Güncellenme: 26.06.2024) Takip et
Apple kullanıcılarının uzun süredir beklediği bildirim gruplama özelliği iOS 12 ile birlikte geliyor. Peki, bu yeni özellik nasıl kullanılıyor?
iOS 12’de Bildirim Gruplama Nasıl Kullanılır?

WWDC 18 etkinliğinde tanıtılan iOS 12, birçok yenilik getiriyor. Bu yeniliklerden biri de Apple kullanıcılarının uzun süredir bekledikleri bildirim gruplama özelliği. Android işletim sistemi kullanıcılarının uzun süredir faydalandıkları özelliğe nihayet iOS kullanıcıları da kavuşuyor.


Bildirim gruplama özelliği sayesinde kullanıcılar gelen bildirimleri gruplar halinde görüntüleyebilecek. Örneğin birçok Instagram, Whatsapp veya SMS bildirimleri tek bir çatı altında gruplanabilecek.


Bildirimleri gruplandırma, varsayılan olarak ayarlandığında iOS algoritması bu işlemi otomatik olarak gerçekleştirir. Ancak siz dilerseniz manuel olarak da ayarlayabilirsiniz. Bunun için;

1- Ayarlar bölümünden bildirimler kısmına gidin.

2- Bildirimler bölümünden herhangi bir uygulamayı seçin.

3- Grup bildirimini açın. Uygulamaya göre seçeneğini tercih ederek istediğiniz şekilde gruplama işlemini gerçekleştirebilirisiniz.


Artık seçtiğiniz uygulamadan gelen bildirimler, grup halinde gösterilecek. Böyle ekranda oluşan bildirim dağınıklığından da kurtulmuş olacaksınız.

 


Başak Uzun

Teknoloji Editörü ve İncehesap Blog Yazarı. Teknoloji, pratik bilgiler, ürün incelemeleri ve oyunlarla ilgili yazılar kaleme alır. Yemek yapma, gezme ve yeni şeyler keşfetmeye bayılır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!