fcp

iOS 11’de Ekran Kilidini Açmadan Nasıl Not Oluşturulur?

Başak U. 26.10.2017 (Güncellenme: 21.09.2024) Takip et
iOS
iOS 11, kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak için birçok özellik sunuyor. Bunlardan biri de telefonunuz kilitli iken notlar uygulamasını kullanabilmek. Evet, telefonunuzun ekran kilidini açmadan notlar uygulamasını kullanarak yeni not oluşturabilirsiniz.
iOS 11’de Ekran Kilidini Açmadan Nasıl Not Oluşturulur?

Notlar uygulaması, iOS 11 ile birlikte yeni özelliklerine kavuştu. Metin biçimlendirme seçenekleri, özel tablolar, yerel doküman tarayıcı, not sabitleme gibi özellikler, bunlardan bir kaçı. Ayrıca telefon ekranı kilitli iken yeni not oluşturma da, yeni eklenen özellikler arasında.

Bazen telefonunuzdan hızlı bir şekilde not almak istediğiniz zamanlar mutlaka olmuştur. Böyle durumlarda iOS 11’den önce not almak istediğinizde kilit ekranını açmanız gerekiyordu. Bu da zaman kaybı ve güçlük oluşturuyordu. Neyse ki iOS 11 ile artık bu durum tarihe karıştı. Yani telefonun ekran kilidini açmadan yeni not oluşturulabilecek.

Ayrıca, kilit ekranından mevcut notlara ulaşmak için de güvenlik seçenekleri de mevcut.

Kontrol merkezine Notlar uygulamasının kısayolunu ekleyerek, telefon ekranı kilitli olduğunda bile uygulamaya erişebilirsiniz.

Kontrol Merkezine Notlar Uygulamasını Ekleme

1- iPhone’unuzun “Ayarlar” bölümünden “Kontrol Merkezi”ni açın.

2- Sonrasında “Kontrolleri Özelleştir”e dokunun.

3- Buradan notlar uygulamasını bulun ve uygulamanın yanında bulunan (+) simgesine dokunun.


Bu aşamaları tamamladıktan sonra notlar uygulaması kontrol merkezine eklenecektir.

Kilit Ekranından Notlar Uygulamasına Erişimi Etkinleştirme

1- iPhone’unuzun “Ayarlar” bölümünden “Notlar” uygulamasına gidin.

2- Buradan Kilit Ekranından Notlar’a Erişimi etkinleştirin.


3- Buradan iki seçenek karşınıza gelecektir.

I-) Her Zaman Yeni Not Oluştur: Bu seçeneği tercih ettiğinizde; kilit ekranınızdan yeni notlar oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu notlar uygulamaya kaydedilir.

II-) Son Nota Devam Et: Bu seçeneği tercih ettiğinizde; adından da anlaşılacağı üzere daha önceden oluşturmuş olduğunuz nota devam edebilirsiniz.


Artık notlar uygulamasını kontrol merkezine ekledikten sonra ekranınız kilitli iken kolay bir şekilde uygulamaya not ekleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey, ekranı yukarı doğru kaydırarak kontrol merkezini açmak. Buradan notlar uygulamasına dokunarak yeni notlar oluşturabilirsiniz.



Başak Uzun

Teknoloji Editörü ve İncehesap Blog Yazarı. Teknoloji, pratik bilgiler, ürün incelemeleri ve oyunlarla ilgili yazılar kaleme alır. Yemek yapma, gezme ve yeni şeyler keşfetmeye bayılır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!