fcp

Instagram Story Kaç Saniye?

Serap K. 19.04.2021 (Güncellenme: 22.09.2024) Takip et
Instagram story süresi 15 saniyedir. Uygulamanın 15 saniye story süresini uzatılıp uzatmayacağı henüz belli değil. Story süresi bana yetmez diyorsanız Instagram tarafından sağlanan video uygulaması IGTV’yi deneyebilirsiniz.
Instagram Story Kaç Saniye?

Instagram story süresi 15 saniyedir. Uygulamanın 15 saniye story süresini uzatıp uzatmayacağı henüz belli değil. Story süresi bana yetmez diyorsanız Instagram tarafından sağlanan video uygulaması IGTV’yi deneyebilirsiniz.

Paylaştığınız Instagram story 24 saat sonra otomatik olarak silinir, silinen story’ye >Profil >Hamburger Menü >Arşiv kısmından ulaşabilirsiniz.


Fotoğraflar, hikayeler, videolar ve dahası ile sosyal medyada benlik sunumu gerçekleştiriyoruz. Kişisel vitrinlerimizde yani profilimizde her anımızı paylaşmayı çok seviyoruz. Instagram story özelliği kullanıcılara yeni bir vitrin alanı yarattı. Mekanlar, sunumlar, çalışma halleri, spor halleri, eğlenceli zamanlar, dikkat çekmek istediğimiz konular, kıyafet kombinleri, kedi videoları, film kesitleri, kitap alıntıları, memnun kaldığımız ürünlerin linki ve daha nice şeyi story atıyoruz. Bir anlamda “an”ı paylaşma diyebileceğimiz story özelliği, Instagram’a sonradan eklendi. Paylaşılan Instagram story’si 24 saat profilde kalır ve takipçileriniz story’nizi görüntüleyebilir. Hangi kullanıcıların Instagram story’nizi görüntülediğini, story’yi yukarı kaydırarak görebilirsiniz.

Instagram story’i herkes görür mü?

Instagram profiliniz herkese açıksa paylaştığınız story’i herkes görebilir. Eğer, Instagram profilinizi kapalı kullanıyorsanız sadece takipçileriniz story’inizi görebilir. Her iki hesap türünde de story’lerinizin gizliliğini özelleştirebilirsiniz. Andorid cihazda Instagram story’inizi gizlemek istediğiniz kullanıcılar için sırasıyla şu işlemi yapabilirsiniz:

  • Instagram uygulamasında kendi profilinize girin
  • Profilinizde sağ üst köşede yer alan hamburger menüye dokunun
  • Ardından “Ayarlar” seçeneğine tıklayın
  • Anahtar simgesi olan “Gizlilik” seçeneğini tıklayın
  • Etkileşimler kısmındaki “Hikaye” butonunu seçin
  • “Hikaye Gizle”ye tıklayın ve aşağıda sıralanan kullanıcı listesinden story’nizi gizlemek istediğiniz kullanıcıları seçin (tik işareti koyun), işlem tamam.

iPhone telefonda Instagram story’inizi gizlemek istediğiniz kullanıcılar için sırasıyla şu işlemi yapabilirsiniz:

  • Instagram uygulamasında kendi profilinize girin
  • Profilinizde sağ üst köşede yer alan hamburger menüye dokunun
  • Ardından “Ayarlar” seçeneğine tıklayın
  • Anahtar simgesi olan “Gizlilik” seçeneğini seçin
  • Etkileşimler kısmındaki “Hikaye” butonuna tıklayın
  • “Hikaye Gizle”ye tıklayın ve aşağıda sıralanan kullanıcı listesinden story’nizi gizlemek istediğiniz kullanıcıları seçin (tik işareti koyun).
  • Son olarak “Bitti” deyin.

Instagram story'lerinizi gizlediğiniz bir kullanıcıya story'lerinizi yeniden görünür hale getirebilirsiniz. Instagram story gizlemek için yaptığınız işlemi tekrar edin, “Hikaye Gizle” kısmında kullanıcı seçili olacaktır. Kullanıcı isminin yanındaki tik işaretine dokunup işareti kaldırın (iPhone cihaz da ayrıca “Bitti” butonuna tıklamanız gerekir). Böylece kullanıcının hikaye gizliliği kaldırılacak, Instagram story’lerinizi görüntüleyebilecektir.

Serap Kılıç

Yeni teknolojilerin başımızı döndürdüğü dijital çağın dinamiklerini takip etmek en büyük hobim. Merakımın mesleğimle kesiştiği incehesap.com'da yazılarımla karşınızdayım.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!