fcp

Herkes GTA 6 bekliyordu ama Steam'da RDR 2 rekor kırdı!

Kemal Y. 29.11.2023 (Güncellenme: 19.09.2024) Takip et
GTA VI gösteriminin arifesinde oyuncular Red Dead Redemption 2'ye akın etti . Steam'de yeni bir çevrimiçi rekor kırıldı.
Herkes GTA 6 bekliyordu ama Steam'da RDR 2 rekor kırdı!

26 Kasım'da Steam üzerindeki Red Dead Redemption 2 oyunu, aynı anda 77,655 kullanıcıyı ağırlayarak yeni bir rekor kırdı. Bu, önceki rekor olan 70,914'ü 29 Ocak'ta elde etmişti. Oyun, son 30 günde yapılan 22,100'den fazla inceleme içinde %95 olumlu geri dönüş alarak popülerliğini korudu.

Oyunun ilgi görmesindeki artış, sonbahar indirimleriyle bağlantılı olabilir. Ancak bu, oyunun sık sık bu tür indirimlerle karşılaştığı düşünüldüğünde sadece kısmi bir neden olabilir. Ayrıca, Grand Theft Auto VI'nın ilk fragmanının Aralık ayının başında gösterilecek olması da ilgiyi artırabilir.

Satışlardaki Artış

Red Dead Redemption 2'nin satışları tüm platformlarda toplamda 57 milyon kopyayı aştı. Bu bilgi, Take-Two Interactive'in 2024 mali yılının ikinci çeyreğine dair raporunda yer aldı (1 Temmuz - 30 Eylül 2023).

Mod Geliştirmeleri ve Süreklilik

Oyun, geçtiğimiz yıl Rockstar Games'in çevrimiçi bileşeni Red Dead Online'ı kapatmasına rağmen popülerliğini sürdürüyor. Mod yapımcıları, oyunu canlı tutmak adına çeşitli geliştirmeler eklediler. Bu geliştirmeler arasında çıkartılmış diyalogların geri eklenmesi, NPC'ler için benzersiz senaryolarla oyunun genişletilmesi, NVIDIA DLSS 3'ün gayri resmi desteği, "New Game +" modu ve daha fazlası bulunuyor.

Red Dead Redemption 2'nin Geçmişi ve Geleceği

Oyun, 26 Ekim 2018'de PlayStation 4 ve Xbox One platformları için, ardından 5 Kasım 2019'da PC için piyasaya sürüldü. Metacritic'e göre, PS4 sürümü, 97/100 puan alarak, Grand Theft Auto V'in PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One sürümleriyle aynı puanı aldı. Oyunun devamının, birinci oyunun ardından Nintendo Switch'e geleceği söylentileri de mevcut.

Red Dead Redemption 2, geçen dört yılda hala büyük bir oyuncu kitlesi tarafından tercih edilen bir başyapıt olmaya devam ediyor. Oyun, mod yapımcılarının katkıları ve sürekli güncellemelerle, oyun dünyasında yaşamaya devam ediyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!