fcp

GTA V Sonunda Işın İzleme Özelliğine Kavuşuyor

Kemal Y. 16.12.2022 (Güncellenme: 19.09.2024) Takip et
Dünyanın en sevilen oyunlarından biri olan GTA V, Rockstar Games tarafından gelen bilgiye göre artık ışın izleme modunu destekliyor.
GTA V Sonunda Işın İzleme Özelliğine Kavuşuyor

Rockstar Games’in en efsane oyunu olan GTA V, uzun zamandır beklenen özelliğe artık kavuşuyor. Işın izleme özelliği, GTA V gibi efsane bir oyunda kesinlikle istenen ve beklenen özelliklerden biriydi. Oyun yapımcısı olan Rockstar Games, GTA V oyununda ışın izleme modu gibi bir özelliği henüz sunmuyordu. Ancak, son gelen bilgilere göre PS5 ve tüm Xbox serilerinde oyun içerisinde ki grafik ayarlarından ışın izleme modunu açabileceksiniz. Tabii, Rockstar Games ve oyun platformları ışın izleme özelliğini kullanabilmeniz için iyi bir sistem gereksinimi talep ediyor. En son PS5 ve Xbox modelleri GTA V gibi bir oyunu en iyi şekilde destekleyebildiğinden dolayı ışın izleme modunu en iyi şekilde kullanabileceksiniz. Işın izleme modunu aktif ettikten sonra oyun çok daha güzel bir grafik kalitesine sahip oluyor.

Işın izleme modu GTA V gibi oyunlarda kullanıcıya daha gerçekçi hissettirdiğinden dolayı kullanıcıların gerçekten de talep ettiği bir özelliktir. GTA V’in yapımcısı olan Rockstar Games, GTA V oyununda ışın izleme özelliğini kullanabilmeniz için yüksek performanslı bir sistem talep ediyor. Bu sebepten dolayı oyun yapımcısı bu özelliği sadece PS5 ve Xbox X/S serilerinde sınırlı olarak sunuyor. PlayStation’un eski nesillerinde GTA V oynayabilirsiniz, ancak ışın izleme özelliğini PS5 dışındaki konsollarda kullanamayacaksınız.

GTA V Sonunda Işın İzleme Özelliğini Aldı! PS5 ve Xbox Destekliyor

GTA V, ışın izleme özelliği sayesinde oyun içerisinde ki grafikleri daha da iyileştirerek oyunculara çok daha gerçekçi bir deneyim sunuyor. Örneğin; parlak renkli bir aracın yanından geçerken kapıdan yanşayan karakteri görebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra parlak alanlardan geçerken yansımayı görebiliyorsunuz. Bu, GTA V gibi bir oyunda kesinlikle olması gereken özelliklerden biriyidi.

Işın izleme modu gelmeden önce oyunun bazı alanlarında ışın izleme modu vardı. Örneğin; karakter evine gittiğinde giyinme odasında ki ayna karakterin yansımasını zaten gösteriyordu. Ancak, parlak boyalı bir aracın yanından geçerken veya kapısı camdan olan bir yapıya girerken kendi yansımanızı göremiyordunuz. Ancak, son gelen güncelleme ile birlikte eğer bir PS5 veya Xbox S kullanıyorsanız bu özellik sayesinde kendi yansımanızı görebileceksiniz. Oyun konsolunuzda yer alan GTA V oyununu güncelleyerek grafik ayarlarından ışın izleme modunu aktif edebilir oyun deneyiminizi daha gerçekçi bir hale getirebilirsiniz.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!