fcp

GTA 6 sistem gereksinimleri ve çıkış tarihi

Serkan A. 28.02.2023 (Güncellenme: 19.09.2024) Takip et
GTA 6 ne zaman çıkacak, kaç TL olacak gibi sorulara yanıt aradığımız bu haberimizde GTA 6 sistem gereksinimlerini ve çıkış tarihine dair detaylar paylaşıyoruz. İşte detaylar.
GTA 6 sistem gereksinimleri ve çıkış tarihi

Grand Theft Auto 6 (GTA 6), hala resmi olarak duyurulmamış ve çıkış tarihi hakkında resmi bir açıklama yapılmamıştır. GTA 6 hakkında şu anda çeşitli söylentiler ve sızıntılar bulunmaktadır fakat bunların hiçbiri resmi değildir. Şu anda doğrulanmış herhangi bir söylenti olmadığını haberimizin en başında söylemek gerekiyor. GTA 6 hakkında bazı söylentiler, oyunun Vice City'ye (Miami'ye benzer bir şehir) geri döneceğini ve ayrıca Güney Amerika'da bir şehirde geçeceğini iddia ediyor. Bazı kaynaklar, oyunun daha küçük bir ölçekte başlayacağını ve daha sonra oyuncuların daha büyük bir dünyaya açılacağını belirtiyor. Oyunun hikayesi, oynama süresine göre daha farklı haritalara yelken açılacak gibi duruyor.

GTA 6 sistem gereksinimleri

GTA 6'nın sistem gereksinimleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı, çünkü oyunun henüz duyurulmamıştır. Rockstar Games muhtemelen minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini oyunun lansmanında açıklayacak. En son çıkan GTA 5'in minimum sistem gereksinimleri, Windows 7 64 Bit, Intel Core 2 Quad Q6600 2.40 GHz veya AMD Phenom 9850 2.5 GHz işlemci, 4 GB RAM, NVIDIA 9800 GT 1GB veya AMD HD 4870 1GB grafik kartı ve 72 GB depolama alanı gerektiriyordu.

GTA 5'in önerilen sistem gereksinimleri, Windows 8.1 64 Bit, Intel Core i5 3470 3.2 GHz veya AMD X8 FX-8350 4 GHz işlemci, 8 GB RAM, NVIDIA GTX 660 2GB veya AMD HD 7870 2GB grafik kartı ve 72 GB depolama alanı gerektiriyordu. GTA 6'nın sistem gereksinimleri, oyunun ne kadar gelişmiş olacağına ve hangi platformlarda yayınlanacağına bağlı olarak değişebilir. Ancak, oyunun modern donanım ve işletim sistemleri için yüksek sistem gereksinimleri gerektireceği muhtemeldir.

GTA 6 sadece oyun konsollarında mı olacak?

Ayrıca, oyunun PlayStation 5 ve Xbox Series X/S gibi yeni nesil konsollara özel olarak çıkacağına dair söylentiler de bulunuyor. Ancak, Rockstar Games (GTA serisinin yapımcısı) henüz bu iddiaları doğrulamadı. GTA hayranları, oyun hakkında resmi bir duyuru yapılmasını heyecanla bekliyor.

GTA 6 satış fiyatı

GTA 5, 2013 yılında piyasaya sürüldüğünde standart sürümü için $59.99 fiyat etiketine sahipti. Daha sonra, oyunun PlayStation 4 ve Xbox One sürümleri piyasaya sürüldüğünde fiyatı değişmedi ve $59.99 olarak kaldı. PlayStation 5 ve Xbox Series X/S sürümleri için $69.99 fiyatına çıkmıştı. Dünyanın mevcut durumunda GTA 6 fiyatının 100 dolar üstünde olması bekleniyor.

Serkan Alçay

Yazmayı ve araştırmayı çok seven profesyonel bir editör

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!