fcp

GTA 6 ne zaman çıkacak? Yayın tarihi ortalığı karıştırdı

Kemal Y. 09.11.2023 (Güncellenme: 18.09.2024) Takip et
GTA 6'nın duyurusu Take-Two Interactive hisselerinde keskin bir yükseliş sağladı. GTA 6 yayın tarihine dair detaylar için haberimizi okuyun.
GTA 6 ne zaman çıkacak? Yayın tarihi ortalığı karıştırdı

20 Kasım'da Take-Two Interactive'nin hisseleri, resmi olarak duyurulan Grand Theft Auto serisinin yeni bölümünün piyasaya sürülmesi hakkında alınan ilk resmi sinyal nedeniyle %9,4 oranında arttı. Rockstar Games'in bir yan kuruluşu olan Take-Two Interactive'nin, yeni Grand Theft Auto oyununu tanıtma kararını kesinleştirmesiyle bu artış yaşandı.

Rockstar Games'ten Büyük Bir Tanıtım

Şirket, yeni oyunlarının tanıtım fragmanını Aralık ayında yayınlayacağını açıkladı. Rockstar'ın 25. yılını kutlamak amacıyla tanıtılacak olan bu reklam videosu büyük bir heyecan yaratmış durumda. Henüz oyunun adı resmi olarak onaylanmamış olsa da, hayranlar ona GTA VI veya GTA 6 adını veriyorlar.

Grand Theft Auto VI'nın Büyük Beklentileri

Grand Theft Auto VI, hem hayranlar hem de yatırımcılar tarafından beklenen hiçbir video oyunu kadar heyecan yaratmamıştır. Bu yeni oyunun on yılın en büyük oyun lansmanlarından biri olması bekleniyor. Serinin önceki bölümü olan Grand Theft Auto V, 185 milyonun üzerinde kopya satmış ve Minecraft'tan sonra tüm zamanların en çok satan ikinci video oyunu haline gelmiştir. GTA V, 2011 yılında duyuruldu ve 2013 yılında piyasaya sürüldü. O zamandan beri popülerliğini koruyor.

Rockstar Games'in Kurumsal Kültürünün Geliştirilmesi

Rockstar, son birkaç yılı, kurumsal kültürünü düzene koymak için harcadı. Şirketin çalışanları, stüdyonun son oyunlarından biri olan Red Dead Redemption 2'yi yaparken yaşadıkları duygusal tükenmişliği rapor etti. Bu nedenle şirket, çalışanlarına iş ve özel yaşam arasındaki dengeyi yeniden sağlama konusunda ciddi çaba harcadı. Kurumsal kültürün geliştirilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, yatırımcılar için olumlu bir işaret olarak kabul edildi. Yatırımcıların aynı zamanda yeni oyunun piyasaya sürülmesinin Take-Two Interactive'ın mali sonuçları üzerindeki etkisini merak etmeleri de şaşırtıcı değil.

Take-Two Interactive'ın Beklentileri

Take-Two Interactive, GTA VI'nın 2024 yılında piyasaya sürülebileceğini bekliyor. Şirket, 2025 mali yılında büyümenin bir sonraki aşamasına geçeceğini belirtti (Nisan 2024'de başlayacak). Take-Two Interactive, "kalite ve başarı standartlarını belirleyen yeni, yenilikçi oyunlar piyasaya sürmeyi" hedefliyor ve bunların satışlarının 8 milyar doların üzerinde ve net karının ise 1 milyar doların üzerinde olmasını bekliyor.

Rockstar'ın Başarısı

Rockstar'ın Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption gibi franchise'ları, Take-Two Interactive'ın hisse fiyatlarının artmasına ve piyasa değerinin 23,16 milyar dolara yükselmesine yardımcı oldu. Take-Two Interactive, 2024 mali yılının ve sonraki dönemin şirketin tarihinde önemli bir dönüm noktası olacağını daha önce açıklamıştı. CEO Strauss Zelnick şirketin 2025 mali yılında önemli bir dönüşüm yaşayacağını söyledi.

Yüksek Satış Rakamları

2024 mali yılının ilk çeyreğine ait gelirler açıklandığında, oyun satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre %20 arttığı ve 1,2 milyar doları bulduğu görüldü. Şirketin açıklamalarına göre, bu satışların büyük bir bölümü Grand Theft Auto Online ve Grand Theft Auto V'den geldi. Şu ana kadar, Take-Two Interactive'ın hisse fiyatları yılın başından itibaren neredeyse %31 artmış durumda.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!