fcp
Hesaplı Eylül 2024

Google'da açık bulana verilen ödüller beşe katlandı!

Kemal Y. 16.07.2024 (Güncellenme: 07.09.2024) Takip et
Google, kodundaki güvenlik açıklarını keşfetme ödüllerini beş kata kadar artırdı.
Google'da açık bulana verilen ödüller beşe katlandı!

Google, kod hatalarını bulma programları kapsamında önemli ödül artışlarını duyurdu. Şirket, güvenlik açıkları keşfeden meraklılara, geliştiricilere ve hackerlara daha cömert para ödülleri sunacak.

Ödüllerdeki Büyük Artış

PCMag'in bildirdiğine göre, ödüllerin miktarı beş katına kadar artacak ve maksimum ödeme tutarı 151,515 ABD Dolarına yükselecek. Google güvenlik mühendisleri Sam Erb ve Krzysztof Kotowicz, "Ödüllerimizin miktarını beş katına çıkararak güncellediğimizi memnuniyetle duyuruyoruz." dediler.

Yeni Ödül Miktarları ve Koşullar

Örneğin, Google sisteminde bir hesabı ele geçirme olanağı tanıyan mantıksal bir hata bulmak için temel ödül, 13,337 ABD Dolarından 50,000 ABD Dolarına yükseltildi. Bulunan güvenlik açıkları hakkında detaylı ve kaliteli raporlar için şirket 75,000 ABD Doları ödemeye hazır.

Kaliteli Raporlar için Ek Ödüller

Maksimum temel ödül miktarı 101,010 ABD Dolarına çıkarken, yüksek kaliteli raporlar için ödül 151,515 ABD Dolarına kadar çıkabiliyor. Erb ve Kotowicz, bu katsayıların, mobil cihazlar, Chrome ve Android için güvenlik açıkları bulma programlarına benzer şekilde daha net ve kapsamlı raporların sunulmasını teşvik etmek için getirildiğini açıkladı.

Program Geçmişi ve Ödemeler

Google'ın güvenlik açığı arama programı 2010 yılında başlatıldı ve o zamandan beri şirket, dış geliştiricilere 59 milyon ABD Doları ödeme yaptı. En yüksek ödeme rekoru 2022 yılında 12 milyon ABD Doları ile kırıldı. Yeni ödül kuralları 11 Temmuz'da yürürlüğe girdi.

Google'ın güvenlik açığı bulma programındaki bu yenilikleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!