fcp
Hesaplı Eylül 2024

Google, Chromebook'lara çok konuşulan özelliğini ekleyecek!

Kemal Y. 07.06.2024 (Güncellenme: 06.09.2024) Takip et
Google, Chromebook'lara skandal Microsoft Recall'a benzer bir hafıza işlevi ekleyecek
Google, Chromebook'lara çok konuşulan özelliğini ekleyecek!

Google, Microsoft'un Windows 11 için yakın zamanda duyurulan "Recall" özelliğine benzer bir özelliği ChromeOS işletim sisteminde kullanma olasılığını dikkatlice inceliyor. Microsoft'un bu özelliği, kullanıcının geçmişe hızlı bir şekilde geri dönmesine izin vermek için kullanıcı etkinliklerini sürekli olarak izliyor. Google'da bu yeni özelliği şu anda sadece "Hatırlama" olarak adlandırıyor.

ChromeOS'ta "Hatırlama" Özelliği

Google'ın ChromeOS Başkan Yardımcısı John Solomon, PCWorld'e verdiği röportajda, kullanıcıların "zaman içinde geri dönerek" ve daha önce cihazlarında ne yaptıklarını hatırlayarak potansiyel gördüklerini belirtti.

"Ekranınızda bir şeyler izliyorsunuz, sonra dikkatiniz dağılıyor - biriyle konuşmaya gidiyorsunuz veya su içiyorsunuz. Chromebook'a geri döndüğünüzde, kaldığınız yere geri dönme veya ekran kaydı yaparak istediğiniz yere geri dönme seçeneğine sahip olmak uygun olurdu," dedi Solomon.

Kullanıcı Kontrolünde Yeni Bir Özellik

Solomon'a göre, Google, bu tür bir işlevselliğin ChromeOS'ta nasıl kullanılacağıyla ilgili spesifik senaryoları ilgili bölümlerle tartışıyor ve Microsoft'un aksine, kullanıcının süreci tamamen kontrol etmesine odaklanmayı planlıyor. Bu, aslında, manuel olarak yönetilen bir ekran kayıt ve oynatma işlevi olacak, tüm etkinliği sürekli olarak izleme değil.

"İnsanlar, nasıl çalıştığını anlamadıkları, onlara açık bir fayda sağlamayan ve kontrol hissi vermemiş teknolojileri garip buluyorlar. Yaklaşımımız farklı olacak: Kullanıcı Recall'ı nerede ve ne zaman açacağına kendisi karar verecek ve işe geri dönmesi kolay olacak," diye vurguladı Solomon.

Chromebook'un Geleceği

Chromebook'un Windows ve Mac'e kıyasla daha basit ve erişilebilir bir cihaz olarak algılanmasına rağmen, Google bu sistem için akıllı özelliklerin geliştirilmesine aktif olarak yatırım yapıyor. Yakın gelecekte Chromebook, muhtemelen daha akıllı bir cihaz haline gelecek.

ChromeOS'un bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanıcıların geri dönüşlerini merak ediyoruz!

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!