fcp
Hesaplı Haziran Kampanyası 2024

Eski iPhone'larda o özellik olmayabilir! İşte sebebi

Kemal Y. 24.06.2024 (Güncellenme: 29.06.2024) Takip et
Eski iPhone'larda Apple Intelligence'ı desteklemenin önündeki en büyük engel bellek miktarı olacak.
Eski iPhone'larda o özellik olmayabilir! İşte sebebi

Apple'ın yeni AI (Yapay Zeka) özelliklerini desteklemek için minimum RAM gereksinimlerinin 8 GB olması bekleniyor. Bloomberg kaynakları, iOS 18 içinde Apple Intelligence ile çalışabilmesi için bu şartın karşılanması gerektiğini doğruladılar.

İşlemci Mi, Bellek Mi? Apple'ın AI Stratejisi Üzerine

Apple'ın yeni AI özelliklerini desteklemek için iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max gibi telefonlar gerektireceği düşünülüyordu. Ancak, asıl belirleyici faktörün işlemci tipi değil, RAM kapasitesi olduğunu belirtiyor Bloomberg köşe yazarı Mark Gurman. Bu, Apple'ın stratejisinde bir değişiklik olarak görülüyor.

iPhone 15 ve Bellek Sınırlaması

iPhone 15 ailesinin temel modellerinde yalnızca 6 GB RAM bulunuyor. Ancak, Apple'ın AI özelliklerini desteklemek için gerekli minimum RAM miktarını 8 GB olarak belirlediği biliniyor. Bu durum, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın AI desteğinden mahrum kalmasına yol açıyor.

Gelecek iPhone 16 Modelleri ve RAM

Önümüzdeki iPhone 16 modellerinin başlangıç seviyesinde minimum 8 GB RAM bulunacak. Bu, Apple'ın AI özelliklerini tüm telefon serisi için sağlayarak, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus gibi modellerin AI desteğinden mahrum kalmasını önlemeyi amaçlıyor. Yeni modellerin bu sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Son gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple'ın AI özellikleri için RAM gereksinimlerinin artması, sizce kullanıcı deneyimini nasıl etkileyecek?
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!