fcp

Asus, Intel Lunar Lake işlemcili ExpertBook P5'i tanıttı! İşte fiyatı ve özellikleri

Kemal Y. 16.07.2024 (Güncellenme: 16.09.2024) Takip et
Asus, yeni Intel Lunar Lake işlemcileri ve yüksek yapay zeka performansı sunan ince ve hafif ExpertBook P5 dizüstü bilgisayarını tanıttı.
Asus, Intel Lunar Lake işlemcili ExpertBook P5'i tanıttı! İşte fiyatı ve özellikleri

Asus, yeni ExpertBook P5 modelini tanıttı ve bu ince iş dizüstü bilgisayarı, en yeni Intel Lunar Lake işlemcilerini sunacak. Üretici, cihazın tam olarak ne zaman satışa çıkacağını belirtmedi, ancak yeni Intel işlemcilerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte bu yılın ikinci yarısında mağaza raflarında yer alması bekleniyor.

Intel Lunar Lake İşlemcileri ile Güçlü Yapay Zeka Yetenekleri

Asus ExpertBook P5, Core Ultra 200V (Lunar Lake) çipleri sayesinde etkileyici hesaplama ve yapay zeka (AI) yetenekleri vaat ediyor. İşlemciye entegre edilmiş yenilenmiş nöral motor (NPU), yapay zeka görevlerinde saniyede 45 trilyon işlemden (TOPS) daha yüksek performans sağlayacak ve CPU ve GPU'nun toplam performansı 100 TOPS'u aşacak.

Yeni Xe2 Grafik Mimarisi ile Üstün Performans

Lunar Lake işlemcilerinin nöral motoru, yapay zeka görevlerini enerji verimli bir şekilde yerine getirmek üzere tasarlandı. Ekstra güç, Lunar Lake işlemcilerinin yeni Xe2 (Battlemage) grafik mimarisine sahip XMX çekirdekleri tarafından sağlanacak. Genel olarak, ExpertBook P5'in yapay zeka performansı, Microsoft'un Copilot Plus PC standartlarına uygunluk gereksinimlerini tamamen karşılayacak.

Yüksek Çözünürlük ve Hızlı Yenileme Hızı

ExpertBook P5, 14 inçlik yansıma önleyici kaplamaya sahip 2.5K çözünürlüklü ve 144 Hz yenileme hızına sahip bir ekran sunacak. Ayrıca, 32 GB LPDDR5X-8333 RAM ve toplamda 3 TB'a kadar PCIe 4.0 SSD depolama kapasitesi sunacak. Wi-Fi 7 desteği de cihazın diğer önemli özellikleri arasında yer alıyor.

Hafif ve Dayanıklı Tasarım

ExpertBook P5'in ağırlığı sadece 1.3 kg olacak ve tamamen alüminyum kasaya sahip olacak. Dizüstü bilgisayarın ekranı 180 derece açılabilir. Üretici, cihazın açık veya kapalı olmasına bakılmaksızın sıcaklık yönetimini optimize eden yenilikçi bir soğutma teknolojisine sahip olduğunu belirtiyor.

Windows 11 ve Gelişmiş Güvenlik Özellikleri

ExpertBook P5, Windows 11 işletim sistemi ile çalışacak ve ticari düzeyde güvenlik sağlayan NIST-155 standardına uygun bir BIOS kullanacak. Ayrıca, çeşitli biyometrik giriş sistemleri sunacak.

Asus'un yeni ExpertBook P5 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!