fcp

Apple, iPhone 16 Serisinde Tüm Modellerde 8GB RAM Kullanacak

Kemal Y. 11.09.2024 (Güncellenme: 18.09.2024) Takip et
Apple, iPhone 16 serisinde tüm modellerde 8 GB RAM kullanarak performans çıtasını yükseltiyor. iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri aynı RAM kapasitesini korurken, diğer modellerde artış var.
Apple, iPhone 16 Serisinde Tüm Modellerde 8GB RAM Kullanacak

Bu hafta Apple, merakla beklenen iPhone 16 serisini ve diğer yeniliklerini tanıttı. Şirket genellikle cihazlarındaki RAM miktarını açıklamaz, bu bilgi genellikle cihazların parçalarına ayrılmasıyla ortaya çıkar. Ancak, bu yılki modeller için RAM bilgisi kısa sürede kullanıcılar tarafından öğrenildi. Apple’ın yeni nesil tüm iPhone 16 modellerinin aynı miktarda RAM'e sahip olduğu anlaşıldı.

iPhone 16 Serisinde RAM Kapasitesi Aynı

iPhone 16 modelleri için RAM kapasitesi, tanıtımın ardından sadece birkaç gün içinde ortaya çıktı. Yapılan incelemelere göre, yeni serideki tüm iPhone modelleri 8 GB RAM ile donatılmış durumda. Bu, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin, önceki nesil cihazlarla aynı RAM kapasitesini koruduğunu gösteriyor. Ancak temel iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleri, önceki iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a kıyasla 2 GB daha fazla RAM kapasitesine sahip.

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ta RAM Artışı

Temel iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde RAM kapasitesinin artırılmasının arkasında, Apple’ın yapay zeka tabanlı özelliklerini (Apple Intelligence) destekleme amacı bulunuyor. Bu yeni nesil yapay zeka teknolojisi, cihazların daha gelişmiş işlemleri sorunsuz bir şekilde yerine getirmesine olanak tanıyacak. Bu özellikler tüm kullanıcılara sunuldukça, daha fazla RAM’e sahip olmak bu cihazlar için büyük bir avantaj sağlayacak.

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus Yapay Zeka Özelliklerinden Yararlanamayacak

6 GB RAM’e sahip olan önceki nesil iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri, Apple’ın yapay zeka destekli Apple Intelligence özelliklerine erişim sağlayamayacak. Bu durum, özellikle daha fazla işlem gücü gerektiren yeni yazılımlar ve güncellemelerle birlikte, iPhone 16’nın RAM artışını daha anlamlı kılıyor. Gelişmiş RAM kapasitesi, cihazların uzun vadede daha güçlü bir performans sergilemesini sağlayacak.

Yeni iPhone Modellerinin Satış Tarihi

Apple, yeni iPhone 16 serisinin 20 Eylül'de satışa sunulacağını duyurdu. Hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Plus modellerinin, yapay zeka tabanlı yeni özelliklerle donatılmış olması, bu cihazlara olan ilgiyi daha da artıracak. Tüketiciler, hem performans hem de kullanım kolaylığı açısından büyük gelişmeler bekliyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!