fcp
Hesaplı Eylül 2024

Apple hisseleri tavan yaptı! AI sayesinde fiyatlar arttı

Kemal Y. 17.07.2024 (Güncellenme: 08.09.2024) Takip et
Yapay zeka sayesinde Apple hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
Apple hisseleri tavan yaptı! AI sayesinde fiyatlar arttı

Apple hisseleri, Morgan Stanley'in hedef fiyatı yükseltmesi ve şirketi yapay zeka alanındaki çabaları nedeniyle "en iyi seçim" olarak adlandırması sonrasında rekor seviyeye ulaştı. Uzmanlar, Apple cihazlarının satışlarında önemli bir artış öngörüyor.

Alphabet (Google'ın ana şirketi) ve Microsoft gibi rakiplerini yakalamak için geçen ay Apple, kullanıcıların yeni teknolojiyi kullanabilmek için cihazlarını güncellemelerine neden olan "Apple Intelligence" yapay zeka servisini tanıttı. Bu süreçte Apple hisseleri yıl başından bu yana neredeyse %20 artış göstererek hızla 236,30 dolara yükseldi ve şirketin piyasa değerini 3,62 trilyon dolara çıkardı - şu anda dünyanın en yüksek piyasa değeri.

"Morgan Stanley analistlerine göre, 'Apple Intelligence', iPhone ve iPad satışlarını artırmak için açık bir katalizatördür," ifadesinde bulunuldu. Yeni teknolojinin mevcut iPhone ve iPad'lerin sadece %8'inde uyumlu olduğunu belirttiler, Apple'ın toplamda kullanımda olan akıllı telefon sayısının ise 1,3 milyar adet olduğunu dile getirdi. Reuters'e göre, uzmanların tahminlerine göre, şirket gelecek iki yıl içinde yaklaşık 500 milyon iPhone satabilir.

Daha önce Apple'ın yılda 230 ila 235 milyon iPhone satacağını öngören Morgan Stanley finans firması, şimdi şirketin hisse başına hedef fiyatını 216 dolardan 273 dolara yükselterek, Apple'ı güvenilir yüksek getiri sağlayan bir yatırım seçeneği olarak önerdi.

Uzmanlar, Apple'ın yapay zeka yatırımlarının, şirketin akıllı telefon pazarındaki satışlarının ve pazar pozisyonlarının güçlenmesinin anahtar faktörü olabileceğini belirtiyor ve hem Apple'ın hem de Samsung'un bu yıl küresel akıllı telefon pazarının toparlanmasını liderlik edeceğini öngörüyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!