fcp

AMD Başkanı 30 Ağustos'ta görevinden ayrılacak

Kemal Y. 24.07.2024 (Güncellenme: 13.09.2024) Takip et
AMD
AMD, başkan Victor Peng'in emekliliği ve yerine Vamsi Boppana'nın atanmasıyla önemli bir yönetim değişikliği geçiriyor. İşte detaylar..
AMD Başkanı 30 Ağustos'ta görevinden ayrılacak

Şirketler, çeyrek dönem raporları hazırlığı sırasında sıklıkla önemli personel değişikliklerini duyururlar. Bu ay AMD için dikkat çeken bir gelişme, şirketin Başkanı Victor Peng'in emekliliğe hazırlanması oldu. Peng, mevcut görevinden 30 Ağustos'ta ayrılacak ve ardından yeni başkanına danışman olarak yardımcı olacak.

Victor Peng'in Sektördeki Uzun Kariyeri

Victor Peng, bilgisayar sektöründe 40 yılı aşkın bir deneyime sahiptir. AMD’deki başkanlık görevine Şubat 2022’de Xilinx ile yapılan anlaşma sonucunda katıldı; daha önce Xilinx'in başındaydı. Xilinx'teki yaklaşık 14 yılının ardından, Peng, 2005 ile 2008 yılları arasında AMD'de çalışmıştı. Resmi basın açıklamasına göre, 64 yaşındaki Peng'in yerini almak üzere Vamsi Boppana atanmıştır. Boppana, şu anda AMD’nin Yapay Zeka grubunun kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır ve Instinct serisi hesaplama hızlandırıcılarının pazara sunulmasından sorumludur.

Vamsi Boppana'nın AMD'deki Rolü

Vamsi Boppana, 2008 yılında Xilinx'te çalışmaya başladıktan sonra AMD ile birleşme sonrasında şirketin yapısına geçti. Şu anda Instinct serisi hızlandırıcılarının ve yapay zeka sistemleri için ilgili yazılımların geliştirilmesini denetliyor. Boppana'nın atanması, AMD'nin yapay zeka ve hesaplama hızlandırıcıları alanındaki stratejik yönelimlerinin devamını garantileyecektir.

Yeni Başkanın Ardından Sektör Çalışmaları

Vamsi Boppana'nın AMD'nin başkanı olarak atanmasının ardından, şirketin gömülü çözümler alanındaki işlerine Salil Raje liderlik edecek. Raje, şu anda kıdemli başkan yardımcısı ve ilgili bölümün yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Boppana ve Raje, doğrudan AMD'nin CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Lisa Su'ya rapor verecekler.

Lisa Su'dan Victor Peng İçin Yorum

Lisa Su, Victor Peng'in başkan olarak görev yaptığı süre zarfında AMD'nin programlanabilir FPGA matrisleri pazarında lider konumuna yükseldiğini belirtti. Peng'in ayrılması, AMD için önemli bir dönüm noktasını işaret ederken, şirketin gelecek stratejileri üzerinde ne gibi değişiklikler olacağı merak konusu.

Bu önemli yönetim değişiklikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? AMD’nin yeni yönetim yapısının şirketin geleceği üzerinde nasıl bir etkisi olacağını merak ediyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!