fcp

Amazon, AI görüntü oluşturucusu Titan Image Generator'ı tanıttı

Kemal Y. 30.11.2023 (Güncellenme: 02.09.2024) Takip et
Amazon'ın AWS re:Invent konferansında tanıttığı Titan Image Generator, metin tabanlı isteklere dayalı olarak düşük maliyetle stüdyo kalitesinde gerçekçi görüntüler oluşturan bir araçtır. İşte detaylar..
Amazon, AI görüntü oluşturucusu Titan Image Generator'ı tanıttı

Amazon, AWS re:Invent konferansında Titan Image Generator'ı duyurdu. Bu, Bedrock platformu üzerinde çalışan kendi yapay zeka görüntü oluşturucusudur. Titan Image Generator, metin tabanlı isteklere dayalı olarak görüntüler oluşturmak için tasarlanmıştır ve aynı zamanda hazır görüntülerin çeşitli düzenleme özelliklerini destekler.

Realiyet ve Ekonomi: Amazon'ın İddialı Titan Image Generator Projesi

Amazon'a göre, bu araç "düşük maliyetle stüdyo kalitesinde gerçekçi görüntülerin büyük hacimlerini üretebilmektedir". Titan Image Generator'ın karmaşık metin ipuçlarına dayalı olarak görüntüler oluşturma yeteneği, oluşturulan nesnelerin kompozisyonundaki hassasiyeti ve minimum bozulmayla birleştirme iddiasında bulunmaktadır. Geliştiricilere göre, bu özellik "zararlı içerik oluşturmanın miktarını azaltacak ve dezinformasyonun yayılmasını hafifletecektir".

Fonksiyonel Çeşitlilik: Titan Image Generator'ın İleri Düzey Özellikleri

Titan Image Generator'ın fonksiyonları aynı zamanda görüntü üzerindeki bireysel öğeleri düzenlemeyi sağlar; ek detaylar ekleyebilir veya kaldırabilir. Örneğin, araç bir görüntüdeki arka planı değiştirmenin yanı sıra, bir kişinin ellerinde bulunan nesneyi değiştirme veya kaldırma yeteneğine sahiptir. Titan Image Generator'da kullanılan yapay zeka algoritmaları, Photoshop'taki Generative Expand özelliğine benzer şekilde görüntü kompozisyonunu genişletebilir.

Güvenlik İnovasyonu: Amazon'ın Görünmez İmzası

Amazon, Titan Image Generator tarafından oluşturulan her görüntüye, çıplak gözle görünmeyen özel bir su damgası eklediğini vurgulamaktadır. Şirkete göre, bu özellik, "Yapay Zeka tarafından oluşturulan görüntülerin tanımlanması için görünmez bir mekanizma sağlayarak dezinformasyonun yayılmasını azaltacak ve yapay zeka teknolojilerinin güvenli, güvenilir ve şeffaf bir şekilde gelişmesine katkıda bulunacaktır". Amazon, bu su damlalarının silinemeyeceğini veya değiştirilemeyeceğini iddia etmektedir.

Demo ve Sosyal Medya: Titan Image Generator'ın İşlevsellikleri

Titan Image Generator'ın çalışmasını gösteren yayınlanan bir videoya göre, araç ayrıca görüntü açıklamaları veya sosyal medya yayınları için kullanılabilecek ilgili metinleri oluşturma yeteneğine sahiptir.

Bu yenilikçi yapay zeka aracı, görüntü oluşturma ve düzenleme süreçlerine getirdiği iddialı özelliklerle, Amazon'un teknoloji alanındaki liderliğini pekiştiriyor ve gelecekteki dijital içerik üretimini etkileme potansiyeline sahip.
Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!