fcp

Akıllı Telefonlarınızı Daha Hızlı Nasıl Şarj Edebilirsiniz?

Başak U. 14.05.2017 (Güncellenme: 20.09.2024) Takip et
Akıllı telefonların şarj durumu beklide en çok şikayet edilen konularından birisi olmuştur. Peki telefonunuzu şarja taktığınızda telefonunuzun daha hızlı şarj olmasını ister misiniz? İşte sizlere birkaç ipi ucu…
Akıllı Telefonlarınızı Daha Hızlı Nasıl Şarj Edebilirsiniz?

1- Telefonunuzu Kapatın veya Uçak Moduna Alın.
Telefonunuzu kapattığınız zaman telefonunuz, enerji tüketmeyeceği için açık kaldığı duruma göre daha hızlı şarj olacaktır. Böylece telefonunuzu daha kısa zamanda şarj edecek ve zamandan tasarruf sağlayacaksınız.


Telefonunuzu uçak moduna almanız da telefonunuza daha kısa sürede şarj olma imkânı sunacaktır. Çünkü telefonunuz ağ sinyallerini kullanırken daha fazla enerji tüketir. Bu da telefonunuzun şarj olma süresini uzatacak size de zaman kaybettirecektir.


Telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapalı konuma getirmeniz telefonunuzun normal şarj süresinden % 25 daha hızlı olmasını sağlayacaktır.

2- Şarj Modunu Etkin Hale Getirin.

Eğer Android bir cihaza sahip iseniz telefonunuzda bulunan şarj modunu etkin hale getirin. Android cihazların son sürümlerinde artık bu seçenek mevcut. Bu yöntem de sizlere daha kısa sürede telefonunuzu şarj etme imkanı sunacaktır.



3- Telefonunuzu Prizden Şarj Edin.

Telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayardan, otomobilden veya USB kablosu ile farklı cihazdan şarj etmeniz durumunda telefonunuz daha uzun sürede şarj olacaktır. Dolayısı ile prize takarak şarj edilen telefonunuz diğer durumlara göre daha kısa sürede şarj olacaktır.



4- Kablolu Şarj Kullanın.

Son dönemde kablosuz şarjların yaygın hale gelmesi, şarj teknolojisinde kabloların ortadan kalkması akıllı telefon kullanıcılarına çok kolaylık sağladı. Fakat kabloların olmaması telefonunuzun daha uzun sürede şarj olması demektir. Telefonunuzu kablo ile şarj etmek kablosuz şarja göre % 50’ye kadar daha hızlı şarj imkanı sunuyor.



5- Orijinal Kablo İle Şarj Edin.

Telefonunuzu orijinal veya kaliteli kablo ile şarj edin. Kalitesiz kablolar telefonunuzu şarj ederken güç alışverişinde problem çıkarabilirler. Kalitesiz kablo kullanarak telefonunuzu şarj etmeniz sizlere hem zaman kaybettirir hem de telefonunuza zarar verebilir. Dolayısıyla hem zamandan tasarruf etmek hem de telefonunuza herhangi bir zarar gelmesini istemiyorsanız orijinal veya kaliteli kablo kullanın.



6- Power Bank Kullanabilirsiniz.

Bir seyahatte veya herhangi bir nedenle dışarıda iseniz ve telefonunuzu şarj etmeniz gerekiyorsa yanınızda bir Power Bank olması size çok yardımcı olacaktır. Power Bank alırken de güçlü ve kaliteli bir Power Bank almanızı tavsiye ederiz.

Başak Uzun

Teknoloji Editörü ve İncehesap Blog Yazarı. Teknoloji, pratik bilgiler, ürün incelemeleri ve oyunlarla ilgili yazılar kaleme alır. Yemek yapma, gezme ve yeni şeyler keşfetmeye bayılır.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!