fcp
16. Yıl Kampanyası

4,5 metrelik robot ARCHAX tanıtıldı

Kemal Y. 04.10.2023 (Güncellenme: 02.10.2024) Takip et
Japon girişim, 4,5 metrelik Gundam tarzı dönüştürücü robotu 3 milyon dolara satmaya başladı.
4,5 metrelik robot ARCHAX tanıtıldı

Tokyo merkezli Tsubame Industries adlı startup, anime serisi Gundam'dan esinlenerek oluşturulan, pil ile çalışan 4,5 metre yüksekliğindeki bir robot olan ARCHAX'ı tanıttı. Bu devasa makine, bir araçtan robota dönüşebilme yeteneğine sahip. Pek çok kişi onu bir robot olarak tanımlasa da, gerçekte bir mek olduğu, içerisinde bir pilot tarafından kontrol edildiği için daha doğru bir tanımlama olacaktır. Ve şayet cüzdanınızda birkaç fazladan milyon dolar varsa, yakın gelecekte bu robotun pilotu siz olabilirsiniz.

Özelleştirilmiş Kontrol Sistemi

Pilota, robotun içerisine küçük bir merdiven yardımıyla ulaşılıyor. Kontrol odasında pilotu tamamen ekranlar çevreliyor. Bu ekranlar, robotun gövdesine yerleştirilen dokuz kameradan gelen görüntüleri aktarıyor, böylece pilot 360 derece bir görüş açısına sahip oluyor. Aynı zamanda, robotun hızı, gövdenin eğimi, pilin kalan süresi gibi hayati bilgiler bu ekranlarda gösteriliyor.

Anime Efsanesi Gundam'dan İlham

Tsubame Industries'in kurucusu 25 yaşındaki Ryo Yoshida, bu projenin Gundam'dan ilham alarak ortaya çıktığını belirtiyor. Gundam, yıllar boyunca birçok dizi, oyun ve filmle genişleyen uzun soluklu bir anime serisidir. Yoshida, bu unsurların hepsini bir araya getiren bir ürün yaratma fikriyle bu projeyi başlattı.

Öne Çıkan Özellikler ve Yetenekler

ARCHAX, robot modundayken pilot, joystick yardımıyla robotun ellerini kontrol edebiliyor. Her ne kadar bu devasa ellerin ne kadar etkili olduğu şu an için belirsiz olsa da, estetik açıdan oldukça etkileyici görünüyorlar. Robotun hareketleri için ise iki pedal kullanılıyor. Maksimum hızı saatte 10 km. Aynı zamanda, ARCHAX araç moduna geçebiliyor. Bu dönüşüm sürecinde robot sanki şınav çekiyormuş gibi bir görüntüye bürünüyor.

Fuarda Gösterim ve Satış Planları

Tsubame, ARCHAX'ı bu ay Tokyo'da gerçekleştirilen Japan Mobility Show'da sergileyecek. Yoshida ve ekibi şu anda ARCHAX'ın her biri 3 milyon dolardan olmak üzere toplam beş adedini satmayı planlıyor. Ayrıca alıcılar, robotun dış renk seçeneği konusunda beş farklı alternatiften birini seçebilirler. Yoshida, bu devasa mekanın doğal afetler sırasında yardım sağlama ya da havacılık endüstrisinde kullanılma potansiyeli olduğuna inanıyor.

Kemal Yüce

Commodore 64 ile büyüyen, 99999 in 1 kasetlerde tek oyun çıkınca hayatın gerçek yüzünü öğrenen, teknoloji bağımlısı bir birisi.

Yorum yap

Yorumlar

Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!